[anysurfer.logo]

Doe mee aan de Warmste week

Doe mee aan de Warmste week

Jeugdwerk   |  30 OKTOBER 2020

Dit jaar gooit De Warmste Week hun vertrouwde concept over een andere boeg. Alles draait nu rond: ‘Wat kan ik doen voor een ander?’ Wij maken daar van ‘Wat kan ik, als jeugdwerker, doen voor een ander?

Waarom zou ik als jeugdwerker met mijn organisatie meedoen aan De Warmste Week?

Het jeugdwerk bereikt met meer dan 6000 lokale initiatieven 1 miljoen kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel. Dat is gigantische veel. En elke jeugdwerkorganisatie doet dat op zijn eigen manier. Maar wij jeugdwerkers delen ook veel met elkaar. En vanuit de dingen die wij met elkaar delen denken we dat jij gemotiveerd bent om mee te doen met De Warmste Week. Want:

1. Jeugdwerkers zorgen ervoor dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren een fijne tijd in het jeugdwerk krijgen. Want jeugdwerk is een recht voor alle kinderen en jongeren. Misschien kan jouw actie ervoor zorgen dat er meer kinderen en jongeren naar het jeugdwerk komen?

2. Jeugdwerkers worden enthousiast van experimenten. Zie dit nieuwe concept van de Warmste Week een beetje als een experiment.

3. Jeugdwerkers vinden het niet alleen belangrijk om een sterke actie op poten te zetten. Ze genieten ook van alle voorbereidingen die nodig zijn voor deze actie.

4. Jeugdwerkers werken graag samen en zijn ook nog eens goede netwerkers. Ideale skills om een sterke actie op poten te zetten.

5. Jeugdwerk helpt vaak de meest kwetsbare kinderen en jongeren. Wat kan jij voor hen betekenen in de warmste week?  

Ben jij een echte jeugdwerker en herken je jezelf in bovenstaande dingen? Ben je helemaal gemotiveerd om een actie op poten te zetten? Fantastisch, we wensen jou alvast heel veel succes! Benieuwd naar wat wij als jeugdwerkers nog meer met elkaar delen? Bekijk dan dit artikel: