[anysurfer.logo]

Dit was de kick-off van 't Is aan u!

Dit was de kick-off van 't Is aan u!

  |  4 MAART 2024

Vrijdag trapten we het aftellen naar de verkiezingen van 9 juni af. Exact 100 dagen voor de verkiezingen deden we een kick-off in het Europees Parlement. Bedankt aan al de jongeren, partners, geïnteresseerden die erbij waren.

Dit was het programma

30 enthousiastelingen kwamen er kijken en luisteren naar ons over 't Is aan u! en naar enkele boeiende sprekers. Wat kon je allemaal te weten komen?

Wat gebeurt er nu de komende 100 dagen?

Wat bedoelen we nu juist met die 100 dagen voor de verkiezingen? Hier zijn alvast de highlights die je niet wil missen:

  • Er komt elke dag content op onze Instagram @tis.aan.u - je mag deze delen zoveel je maar wil! Wat gaat dat allemaal zijn? Info over de hoe en wat van verkiezingen, de werking van parlementen en beleidsniveaus, praktische info over hoe je moet stemmen, diepere info over hoe je een keuze maakt, content van partners, verhalen van jongeren, verslag en inspiratie van evenementen, … 

  • We organiseren zelf enkele evenementen - het volgende is het heuse kiesfestival in het Vlaamse Parlement! In samenwerking met VRT. Meer info op ons Instagramkanaal, op @a.stem.blieft of op de website van het Vlaams parlement

  • We promoten evenementen van partners - bekijk onze kalender van de 100 dagen op www.tisaanu.be/100-dagen en voeg ook je eigen evenementen hieraan toe!

  • We hebben nog steeds ons aanbod naar partners toe: promo materiaal, methodieken, inspiratie, het 't Is aan u! om te stemmen-spel, ...  Allemaal te vinden op onze website!

Waarom ga jij eigenlijk (niet) stemmen 

We vroegen iedereen om op te schrijven: ‘waarom ga jij stemmen?’ Benieuwd naar de antwoorden? Je vindt ze de komende 100 dagen ergens op onze socials!
Wil je zelf je antwoord delen? Maak er een filmpje van en stuur het door naar @tis.aan.u! 

Er kwamen enkele interessante sprekers 

  • Sanne van het Europees Parlement (EPLO) heette ons welkom en liet ons weten hoe belangrijk stemrecht vanaf 16 jaar is, ook voor hen. Daarom is er ook Europa-breed de campagne #UseYourVote.
  • 't Is aan u! vrijwilliger Eva kwam als gemotiveerde 16-jarige vertellen dat heel wat jongeren van haar leeftijd nog niet genoeg informatie hebben over stemrecht 16 en de Europese verkiezingen. Een call-to-action voor 't Is aan u! en onze vele partners om onze informerende rol echt prioriteit te maken.
  • EU-jongerenvertegenwoordiger van de Vlaamse Jeugdraad, Reinout nam ons mee in waarom stemrecht 16 al jaren een project is van de Vlaamse Jeugdraad en inspireerde ons met enkele voorbeelden uit Oostenrijk, waar stemrecht 16, politieke participatie van jongeren en burgereducatie al een feit is. Wat nemen wij mee? Ook Oostenrijk is hier ooit aan begonnen en wij kunnen dit ook doen groeien. Laten we er samen voor zorgen dat zoveel mogelijk jongeren hier hun stem kunnen laten horen.

We kregen een rondleiding

Livio van het Europees Parlement nam iedereen mee in een rondleiding. We bezochten het halfrond, leerden over de werking van de EU en maakten mooie foto’s op de rode loper! 
#VIPaccess want daar mogen normaal geen bezoekers komen 

Het was gezellig, de energie en het enthousiasme waren groot! Enorm bedankt om erbij te zijn!