[anysurfer.logo]

De Vlaamse Jeugdraad zoekt Touristen en heel wat meningen

De Vlaamse Jeugdraad zoekt Touristen en heel wat meningen

Vlaamse Jeugdraad   |  24 APRIL 2020

De Vlaamse Jeugdraad wil weten wat jongeren bezighoudt. Wat willen ze veranderen? Wat zijn ze beu? Wat kan beter? En waar dromen ze van? Ze gaan op zoek naar de thema’s waar Vlaamse kinderen en jongeren nu echt van wakker liggen. Daarom sturen ze de komende maanden Touristen on- en offline op pad. Zij verzamelen de mening van kinderen en jongeren over een groot aantal thema’s. Die meningen zijn cruciaal voor de Vlaamse Jeugdraad, want ze bepalen de thema’s waar we de komende jaren voor zullen strijden. De Touristen zijn de eerste stap naar een nieuwe Vlaamse Jeugdraad én nieuwe prioriteiten om onze ministers wakker te schudden. 

Wat is een Tourist? 

Tou·rist (de; m,v,x; meervoud: touristen): een tourist is jong, nieuwsgierig en gaat op zoek naar de stem van kinderen en jongeren. Samen met een team andere Touristen reis je het virtuele* Vlaanderen rond, ga je boeiende gesprekken aan en krijg je de kans onze ministers wakker te schudden: want Touristen ontdekken waar kinderen en jongeren nu écht van wakker liggen.

Een Tourist, die...

  • Is tussen de 16 en 30 jaar oud
  • Heeft een paar luisterende oren
  • Durft een babbeltje te slaan met Jan en alleman
  • Is ‘entoursiast’ om op schok te gaan doorheen Vlaanderen met de andere Touristen (uiteraard: vanaf het veilig is, zolang anders online!) 

Touristen Online

Zelfs corona kan de Touristen niet stoppen. Omdat we zo veel mogelijk input van jongeren trachten te verzamelen, skypen, videocallen, housepartyen en chatten ze er de komende maanden ook op los. Dat doen ze met een online bevraging als handige tool, die je onder begeleiding van een Tourist invult. Een Tourist reist samen met jou doorheen 16 thema's, waaruit je een top 3 kan kiezen. Deze brede thema’s zijn tot stand gekomen door heel wat vooronderzoek op basis van voorgaande participatieve trajecten van andere jeugdwerkorganisaties en onderzoekers. 

Wat kan jij als jeugdorganisatie doen?

Als jeugdwerkorganisatie zijn jullie een belangrijke schakel in ons Touristenverhaal. Jullie werking barst mogelijk van de potentiële Touristen. Voor hen is dit de ideale kans om in contact te komen met de werking van de Vlaamse Jeugdraad. Daarbovenop weten we dankzij de Touristen wat er moet veranderen voor een betere leefwereld voor kinderen en jongeren. 

Ken jij een ideale Tourist?

 Laat hem of haar dan lid worden van deze Facebookgroep of mail hen via tourist@vlaamsejeugdraad.be