[anysurfer.logo]

De impact van de corona pandemie op jeugdwerk in Europa

De impact van de corona pandemie op jeugdwerk in Europa

Jeugdwerk   |  23 NOVEMBER 2020

Hoe gaat het met jeugdwerk in België? Hoe is het jeugdwerk jongeren aan het helpen om door de coronacrisis te komen? Wat heeft jeugdwerk nodig in deze periode? Europa wil je stem horen. Doe mee aan de enquête. Het neemt een kwartiertje van je tijd in beslag. (vergeet niet naar Nederlands te gaan + change language):

Waarover gaat deze enquête en voor wie is die bedoeld?

Deze enquête onderzoekt de impact van de coronapandemie op jeugdwerk in Europa, en hoe het beleid en de samenleving het jeugdwerk kan helpen om de effecten van de pandemie te boven te komen en deze crisis te doorstaan. Het onderzoek wordt gevoerd door het RAY Netwerk – het open netwerk “Research-based Analysis of European Youth Programmes”. Of je (in normale omstandigheden) geniet van de voordelen van jeugdwerk of je zelf (in normale omstandigheden) jeugdwerk aanbiedt: ze willen van je horen en willen je alvast bedanken om tijd te maken voor deze enquête!

Wat verstaan ze onder jeugdwerk?

Jeugdwerk in deze context wordt verstaan als werken met en voor jongeren in heel verschillende contexten en ruimtes, over een breed gamma aan thema’s die relevent zijn voor jongeren en via een waaier aan jeugdwerkorganisaties en -methodes. Of het nu gaat om open jeugdwerk in jeugdcentra en jeugdhuizen van lokale overheden, recreatief jeugdwerk in sportclubs door een organisatie die niet tot de overheid behoort, vindplaatsgericht jeugdwerk op openbare plaatsen ingericht door een vzw, mobiel jeugdwerk in bibliotheken georganiseerd door een think-tank, bricolerend jeugdwerk in een makerslab door een groepje jongeren – het is allemaal jeugdwerk.

Hoeveel tijd neemt de enquête in beslag?

Het zal waarschijnlijk 15 à 20 minuten duren om deze enquête in te vullen, maar sommige vragen zetten je misschien wat langer aan het denken.