[anysurfer.logo]

Boost de groepssfeer met de WAT WAT Detox Challenge

Boost de groepssfeer met de WAT WAT Detox Challenge

Jeugdinformatie   |  18 JANUARI 2022

18 tot 25 februari is de Week tegen Pesten 2022. Dit jaar focust het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten op omgaan met gelijkenissen en verschillen. WAT WAT voert voor het vierde jaar op een rij mee actie. 

Wat is de Detox Challenge?

Met de 7-daagse Detox Challenge daagt WAT WAT leerlingen en leerkrachten, maar ook (bege)leiders, animatoren, leden, sporters en trainers uit om de positieve vibes in de groep een boost te geven. 

Vanaf eind januari kan je de Detox-posters bestellen en het draaiboek voor leerkrachten en begeleiders gratis downloaden op watwat.be. Volg WAT WAT vanaf 4 februari op Instagram voor tips, interviews met jongeren en meer nieuws over de challenges.  

Valt de Week tegen Pesten 2022 op een minder handig moment voor jouw groep?Geen nood: ook na de Week blijft het draaiboek online staan. Want een goede groepssfeer creëren, dat doe je het hele jaar door! 

Claim je gratis Detox-pakket!

Gaat jouw jeugd(werk)organisatie de Detox Challenge aan tijdens de Week tegen Pesten 2022? WAT WAT geeft 100 Detox-posterpakketten weg aan partners en jeugdwerkorganisaties. Vul ons formulier in en ontvang alvast gratis het Detox-pakket

Waarom is goede groepssfeer belangrijk?

De Detox Challenge past in de Week tegen Pesten, omdat een goede groep het sterkste wapen tegen pesten is. Maar goede groepssfeer doet nog veel meer: het heeft op alles en iedereen een positieve invloed. Uit onderzoek blijkt dat een goede groepssfeer essentieel is voor het welzijn en het leerproces van jongeren. Een goede groepssfeer helpt ook heel wat andere moeilijkheden of problemen op sociaal vlak voorkomen. 

Deze Detox Challenge is ontwikkeld door WAT WAT, hét platform met info op maat van jongeren van 11 tot 24 jaar.