[anysurfer.logo]

Aftel-December #Trotsopjeugdwerk

Aftel-December #Trotsopjeugdwerk

Jeugdwerk   |  1 DECEMBER 2020

Tel je mee af met onze kalender?

2020 is een jaar om niet snel te vergeten. Daarmee trappen we tien open deuren in. Na een lockdownperiode in het voorjaar, jeugdwerkengagement in het uitwerken van regelgeving én organiseren van duizenden activiteiten en opnieuw een stevige beperking in de regelgeving dit najaar, hebben we ondertussen alles wel gezien.

De snelle aanpassingen en annuleringen durven al eens door wegen, veel jongeren zitten er onderdoor, maar toch blijven jullie als jeugdwerk doorgaan.

We kregen de afgelopen maanden heel wat hartverwarmende initiatieven te horen en te zien: jeugdwerkers die van deur tot deur of tot op hun plein gingen om hun kinderen en jongeren te zien, toolkits in elkaar staken, samen muziek en kunst maakten, online naar de jeugdbeweging trokken of hun activiteiten volledig omgooiden om aan de maatregels te voldoen. Vrijwilligers, medewerkers, jongeren in alle soorten en maten, met de meest diverse interesses en insteken.

Zelf voelden we ons enorm geïnspireerd door al jullie energie, warmte en harde werk. We willen dat gevoel van inspiratie graag met jullie delen. Dagen waarop niets meer lukt, moeten er ook zijn. Niet oké is ook oké. Maar weet dat jullie werk er heel veel collega’s, jongeren, kinderen en andere jeugdwerkers heeft doorgetrokken de afgelopen maanden.

Dat zetten we graag in de kijker met onze aftel-kalender, waarop we elke dag een ander initiatief centraal stellen, tot aan de kerstvakantie (18 december). Elke dag zetten we een mooi jeugdwerkinitiatief in de kijker op de Facebook van De Ambrassade. Hierboven vullen we de kalender-afbeelding ook elke dag aan. 

Misschien raak jij ook nog eens geïnspireerd en kunnen we samen aftellen naar de moment waarop er weer meer kan, veilig en voor alle kinderen en jongeren?

Jullie zijn zot goed bezig. #trotsopjeugdwerk #jeugdwerkwerkt