[anysurfer.logo]

505 - concerten voor de menselijkheid

505 - concerten voor de menselijkheid

Jeugdwerk   |  28 MAART 2024

Een oprechte boodschap van verbondenheid en solidariteit weerklinkt in ons land met de aankondiging van "505 - Concerten voor Menselijkheid". Dit bijzondere initiatief, gedragen door een collectief van betrokken burgers uit diverse achtergronden, de muziekscene, middenveldorganisaties en bedrijven, pleit voor een beleid en een samenleving die de menselijkheid centraal stellen. Ook De Ambrassade ondertekent deze oproep!

Wat zijn de 505 concerten? 

De organisatie mikt op meer dan 20.000 mensen die samenkomen in Antwerpen op zondag 5 mei voor een groots gratis muziekevenement dat de kracht van menselijkheid en solidariteit in de spotlight zet.

​Op poten gezet door psychologe en auteur Elisabeth Van Lierop, haar man Tijs Delbeke, muzikant bij o.a. Balthazar en Warhaus, en Els Hertogen, 11.11.11 directeur, geven de '505 - Concerten voor Menselijkheid' een krachtig signaal naar onze beleidsmakers, een maand voor de verkiezingen, voor een meer humaan en empathisch beleid.

De drie initiatiefnemers organiseren de ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’ niet alleen. Het hart van dit initiatief is de gemeenschappelijke wil van burgers, bedrijven en organisaties om samen te komen en een verschil te maken. Een vijftigtal organisaties, waaronder De Ambrassade, sloten zich al bij het evenement op 5 mei aan. 

Jij wil ook iets doen? 

Lees het manifest '505 Concerten voor menselijk' en bekijk wat jij en jouw organisatie kunnen doen om dit initiatief mee te ondersteunen. 

  • Onderschrijf het Manifest
  • Steun 505 concerten (financieel)
  • Maak promo en mobiliseer
  • Mobiliseer vrijwilligers

Bestanden