[anysurfer.logo]

3 redenen om naar Fourage te komen

3 redenen om naar Fourage te komen

Jeugdwerk   |  27 MAART 2024
“"Fourage is een waardevolle vormingstweedaagse voor zowel professionele als vrijwillige jeugdwerkers."

Fourage is voor veel jeugdwerkers een gevestigde waarde als dé plek om boeide workshops te volgen en veel andere jeugdwerkers te ontmoeten.

Voor wie Fourage nog niet kent: dat is onze jaarlijkse vormingstweedaagse voor alle jeugdwerkers met een goesting om bij te leren. En met alle jeugdwerkers bedoelen we zowel vrijwilligers als beroepskrachten.

Fourage gaat dit jaar door op vrijdag 26 en zaterdag 27 april in Destelheide (Dworp - Vlaams Brabant). We toveren het domein om tot een echte jeugdwerkbasis waar we tonnen plezier gaan beleven.

Nog niet ingeschreven? Geen paniek, dat kan nog! Laat je overtuigen door deze drie ervaringen van deelnemers van vorig jaar:

1) "Ik vind Fourage de moeite om minstens één keer mee te maken. Om andere mensen uit het jeugdwerk te ontmoeten en kennis te maken met De Ambrassade."

Fourage is bij uitstek de plek om andere jeugdwerkers te ontmoeten. Elk jaar komen er heel wat nieuwe mensen in het jeugdwerk terecht en op Fourage kan je in no time een netwerk opbouwen dat je mogelijks ook op andere vormingen of collegagroepen terug ziet. Als dat geen win-win is!

2) "De workshop werd goed gegeven, een zeer enthousiaste begeleider."

Het programma van Fourage bestaat uit 31 workshops met kennis en expertise van binnen én buiten het jeugdwerk. Op die manier proberen we de iets duurdere workshops op een laagdrempelige manier aan te bieden. Ook zetten we de expertise van jeugdwerkorganisaties in de kijker en zorgen we voor een meer bereik voor hen. 

3) "Heel interessante sessies die echt een meerwaarde zijn binnen onze job."

Het programma is heel uitgebreid en gericht naar verschillende functies binnen jeugdwerkorganisaties. Van vrijwilligerscoaches tot communicatiemedewerkers, van diversiteitsexperten tot vormingsmedewerkers. Voor ieder wat wils! Volg vooral de workshop(s) waar je geïnteresseerd in bent. Fourage is ook dé plek om uitdagingen die je ervaart voor te leggen aan collega's uit andere jeugdwerkorganisaties. 

Wist je dat jouw vrijwilligers ook heel welkom zijn op Fourage?!