[anysurfer.logo]

Een methodiek om kennis te maken: Spinnenweb gooien

Een methodiek om kennis te maken: Spinnenweb gooien

Werkvormen
Methodiek

De spelleiding werpt een bolletje wol naar een medespeler, maar houdt zelf het begin van de draad vast. Deze medespeler vangt de bol, roept hun naam, pakt de draad vast en werpt de bol naar iemand anders. Deze roept ook weer hun naam en gooit verder. De rest spreekt voor zich. Als dit allemaal is gelukt, herhaal je het werpen in tegengestelde richting. De draad wordt zo weer opgerold. Zou het lukken de naam te noemen naar wie je de draad toewerpt? 

Materiaal

    • Bol wol

Tips

Variant:

  • De spelleiding werpt een bolletje wol naar een medespeler, maar houdt zelf het begin van de draad vast. Deze medespeler vangt de bol, en werpt de bol naar een ander, terwijl die de draad vasthoudt. De laatste rolt de draad terug naar de persoon van wie die als laatste de bol kreeg. Tijdens het oprollen vertelt die iets over zichzelf, zoals naam, over hun woonplaats, broertjes en/of zusjes, school, werk, ouders, interesses. 
  • We verdelen ons in twee of meerdere ploegjes van minimum zes personen. Elke ploeg vormt een kring, iemand zegt een naam en gooit de bol wol naar die persoon maar blijft zelf ook een stukje wol vasthouden. Zo gaat dit een vooropgestelde tijd verder tot men een spinnenweb bekomt. Er zijn nu zoveel spinnenwebben als er ploegjes zijn. De strandbal wordt nu met behulp van het spinnenweb van het √©ne naar het andere ploegje gesmeten, de bal mag de grond niet raken.