[anysurfer.logo]

SCWITCH

SCWITCH

Zakelijk organisatiebeleid
SCWITCH in tekst

Op zoek naar ondersteuning voor je zakelijk organisatiemanagement? Dan moet je bij SCWITCH zijn!

Met welke vragen kan je bij Scwitch terecht?

Alles over het beheer van je vzw: statuten, RvB, lokale afdelingen, administratieve verplichtingen, enz. FinanciĆ«le ondersteuning: begroting, jaarrekening, aanvullende financiering, sponsoring, giften, enz. Verzekeringen, administratie en ICT-beheer. Overheidsopdrachten, intellectuele eigendomsrechten, ...


Hoe werkt Scwitch?

SCWITCH is een organisatie van 3 personen die op verschillende manieren ondersteuning bieden aan de socio-culturele sector, waartoe de jeugdsector behoort. Ze doen dit op verschillende manieren:


  • Gratis informatie op hun website 
  • Services: een groepsaankoop sociale secratariaten, een groepsaankoop verzekeringen, BTW-bijstand, enz.
  • Een aantal tools waarmee je zelf aan de slag kan gaan: statutenbouwer, een GDPR-checklist, enz.
  • Een pool freelancers die je organisatie specifiek kunnen helpen met bepaalde vragen, begeleidingen, enz. 

Aandeelhouder worden?

SCWITCH is een coƶrperatieve vennootschap, je kan dus aandeelhouder worden van SCWITCH om actiever te participeren in de structuur van SCWITCH. Je bepaalt zo deels mee hoe het aanbod van SCWITCH er verder zal uitzien.

De Ambrassade is steraandeelhouder en maakt zo deel uit van de Centrale Overleggroep. Wij zorgen er voor dat de dienstverlening van SCWITCH afgestemd blijft op de noden van de jeugdsector.

Juridische ondersteuning

SCWITCH heeft een jurist in dienst die je specifiek kan inschakelen om je te helpen bij juridische vraagstukken in je organisatie. De Ambrassade kocht ondersteuningsuren voor de erkende jeugdwerkorganisaties bij SCWITCH. Ben je erkend jeugdwerk en heb je een juridische vraag? Stel ze aan info@scwitch.be en krijg gratis ondersteuning en begeleiding.

Ondersteuningsuren

Omdat we het aantal beschikbare uren willen ter beschikking stellen aan elke organisatie kan je als organisatie niet heel die pot gebruiken. Voor aanpassen of controle van statuten draagt De Ambrassade 1 uur bij. Voor andere grote vragen zal Scwitch De Ambrassade contacteren.