[anysurfer.logo]

Aan de slag met innovatie

Aan de slag met innovatie

Innovatie
Innovatie

Is je organisatie klaar om te innoveren?

Je detecteert zelf een uitdaging, een probleem of een behoefte in je organisatie?
Met de checklist (bestand vind je rechts boven deze pagina) kun je in zeven stappen uitvissen of je organisatie klaar is om dit aan te pakken. En zo niet, dan weet je waarin je kunt werken.

Vooraleer je aan de slag kunt met een innovatief idee, kun je best een grondige analyse doen van de context van het idee. Analyseer de urgentie rond het idee, de betrokkenheid van je collega’s en vrijwilligers en of er tijd en geld vrij gemaakt kan worden om het idee uit te voeren. Je kunt dit doen aan de hand van het contextcanvas (zie bijgevoegde afbeelding rechts bovenaan deze pagina).

Aan de slag!

Beslis je om een innovatief product of een innovatieve dienst te lanceren? Dan kun je een ondernemingsplan maken aan de hand de juiste vragen (BMC Vanharen) en met het Business Model Canvas (bestand vind je rechts bovenaan deze pagina). Dit is een krachtige tool om jouw business model op een transparante en overzichtelijke manier in kaart te brengen, onder de loep te nemen en communiceerbaar te maken. Deze tool is ontwikkeld door Alexander Osterwalder & Yves Pigneur.

Heb je een innovatief proces in gedachten? In de publicatie ‘Versterken’ (ook dit document vind je rechts bovenaan deze pagina) van Socius vind je heel wat instrumenten, werkvormen, methoden, of inzichten die werkers, organisaties en beleidsactoren helpen om maatschappelijk innoveren te ondersteunen en verder te ontwikkelen. De zeven hefbomen vind je ook terug als tools op deze website