[anysurfer.logo]

Opstartmoment Met Vier op Cursus 2023

Opstartmoment Met Vier op Cursus 2023

jeugdwerkondersteuning   |  14 SEPTEMBER 2023 | 15:30-16:30

Organiseert jouw jeugdwerkorganisatie een geattesteerde kadervormingscursus animator, hoofdanimator of instructeur? En heb je zin om deze naar een nog hoger niveau te tillen?

Schrijf je dan in voor deze peer review. Je wordt opgedeeld in groepjes van +/- vier personen. Gedurende het werkjaar 2023-2024 ga je op bezoek bij elkaar om feedback te krijgen op je eigen cursus en te leren van de cursussen van andere jeugdwerkorganisaties. 

Waarop geven we feedback?

Praktische zaken zoals de locatie van je cursus, hoe pak je pauzes aan? Wat doen jullie als avondactiviteit? Is het een cursus met of zonder overnachting en wat zijn daar volgens jou de voordelen van. Welke jongeren gaan er mee op cursus?

Begeleiding: Is er standaard een beroepskracht aanwezig? Wordt de vorming enkel door vrijwilligers gegeven of ook door beroepskrachten? Hoe worden de vrijwilligers geworven?

Inhoudelijke feedback: we wonen samen 1 of 2 sessies bij. Nadien wisselen we in het groepje van vier uit over wat we zagen. We hebben het over de inhoud van de cursus, de begeleidershouding van de instructoren en hoe de competenties terugkomen in jullie programma.

Let op: het is absoluut niet de bedoeling om elkaar te beoordelen! Het traject heeft enkel als doel om van elkaar te leren en je eigen cursus nog net dat tikkeltje beter te maken.  

Voorwaarden om deel te nemen

 • Jouw organisatie zet in het werkjaar 2023-2024 een geattesteerde kadervormingscursus animator, hoofdanimator of instructeur op poten.
 • Je kan je tijdens het werkjaar 2023-2024 driemaal vrij maken om een namiddag op bezoek te gaan bij andere organisaties tijdens hun cursussen en je ontvangt je groepje tijdens je eigen cursus.
 • Je werkt als educatief medewerker of vormingsvrijwilliger in een jeugdwerkorganisatie die kadervorming organiseert. - Je hebt een lerende houding en staat open voor feedback. Je bent bereid om anderen constructieve feedback te geven. 

Timing

Schrijf je in voor dit opstartmoment voor zondag 3 september. In de eerste week van september ontvang je van ons:

 • Een lijst met de contactgegevens van de mensen uit jouw groepje.
 • Een leidraad voor het gesprek (tijdens de bezoeken is er geen fysieke begeleiding van De Ambrassade, maar we zorgen wel voor een leidraad om het gesprek op gang te helpen).
 • Op donderdag 14 september van 15u30-16u30 spreken we allemaal af op Teams (de link om deel te nemen wordt jullie nog bezorgd). Hier krijgen jullie nog eens alle informatie en kunnen jullie de mensen uit jullie groepje leren kennen. Jullie zullen ook samen een planning opstellen voor de bezoeken.
 • Je bezorgt De Ambrassade jullie planning. Alle bezoeken vinden plaats tussen begin september 2023 en augustus 2024.
Indien je er niet kan bij zijn op donderdag 14 september, kan je dit aangeven bij je inschrijving. Je zal dan zelf contact op moeten nemen met de mensen uit jouw groepje. 

Doelgroep

Deze dienstverlening staat open voor educatieve medewerker of vormingsvrijwilligers uit jeugdwerkorganisatie die geattesteerde kadervorming organiseren. 

Lisa           Franken
Lisa Franken
 • Jeugdwerkondersteuner