[anysurfer.logo]

Basisvorming startende jeugdwerkers

Basisvorming startende jeugdwerkers maart

startende jeugdwerkers   |  14 - 15 MAART 2024

In een vormingstraject van twee dagen geven we je de basics mee die elke startende beroepskracht in het jeugdwerk onder de knie moet hebben. We verbreden je horizon met sessies over hoe je aan de slag kan met de missie en visie van jouw organisaties en we leggen deze naast de missie van het jeugdwerk. We voorzien ruimte om de organisaties van de andere deelnemers te leren kennen en we nemen je mee op ontdekkingstocht door het erg diverse jeugdwerklandschap.

Daarnaast scherpen we je timemanagement skills aan en kies je zelf of je je extra wilt verdiepen in coaching, vergadertechnieken of vrijwilligersbeleid.

Kortom: je leert in 2 dagen alle basics die elke startende jeugdwerker achter de kiezen moet hebben om je weg te vinden binnen het jeugdwerk en je organisatie.

Het traject van twee dagen wordt aangeboden in het najaar 2023 en herhaald in het voorjaar 2024 (dit kalenderitem - met overnachting). Je kiest voor het traject in het najaar of in het voorjaar. Je neemt twee volledige dagen deel. 

! Deze tweedaagse is deze editie met overnachting. We hebben hiervoor gekozen omdat we geloven in de versterkende impact van een overnachting op de groepsdynamiek en de samenhang van de groep. Is een overnachting echter een drempel tot deelname en zie je dit niet zitten? Contacteer dan Senne (senne.misplon@ambrassade.be) om samen naar een oplossing te zoeken.

Heb je nog iets nodig om ten volle te kunnen participeren aan de vorming? (tolk, rolstoeltoegankelijkheid, grote prints, taalondersteuning, …) Aarzel niet om contact op te nemen en we bekijken samen met jou hoe we dit kunnen verwezenlijken.

Doelgroep

Deze vorming richt zich op startende jeugdwerkers die maximum 1 jaar bezig zijn aan hun eerste job als beroepskracht in het jeugdwerk.

Per organisaties mogen er maximum 5 jeugdwerkers deelnemen. Op die manier proberen we de uitwisselingen te verrijken.

Opgelet, de vorming is enkel bedoeld voor startende beroepskrachten die werken voor een organisatie die erkend is binnen het Vlaams decreet jeugd- en kinderrechtenbeleid. 

Senne          Misplon
Senne Misplon
 • Medewerker jeugdwerkondersteuning
 • Roosendael vzw, Sint-Katelijne-Waver, België

€ 110 (sociaal tarief) - € 170 (standaardtarief) - € 230 (solidariteitstarief)

 • 14 - 15 MAART 2024

Gerelateerd nieuws