[anysurfer.logo]
You are previewing the website. You can switch to the regular view.

Pers

Pers

Megafoon

Over kinderen en jongeren wordt heel wat bericht in de media. De Ambrassade heeft kennis, een mening en een netwerk over thema’s die een impact hebben op de levenskwaliteit van kinderen en jongeren. We dragen onze kennis en standpunten in de eerste plaats uit naar onze sector en onze partners, maar als het moet doen we dit ook via de pers. Hieronder vind je de persberichten die we uitsturen. Ben je op zoek naar expertise rond een jeugd(werk)thema, dan kan je ons ook steeds een belletje geven. We helpen je graag met achtergrondinformatie, een goed praktijkvoorbeeld of ons licht op de zaak. 

Onder de vleugels van De Ambrassade werkt de Vlaamse Jeugdraad. Deze officiële adviesraad versterkt de stem van kinderen, jongeren en jeugdwerkorganisaties. Neem zeker ook een kijkje naar de persberichten van de Vlaamse Jeugdraad of abonneer je op de perslijst

Einde samenaankoop Gopress.

 Eind 2022 schakelde GoPress over naar BelgaPress. De vernieuwing van het platform betekende ook een einde voor de samenaankoop voor Go Press-abonnementen. De Ambrassade werkte in in het verleden in overleg met Go Press aan een samenaankoop voor de jeugdsector, die liep eind 2022 ten einde. Als organisatie kan je er wel nog zelf voor kiezen om een abonnement bij Belgapress te behouden of te op starten. 

Abonnement bij Ammco aan verminderd tarief. 

Heel wat organisaties hebben wel nog nood aan een duidelijk persoverzicht om persvermeldingen en quotes bij te houden. De Ambrassade werkte daarom in samenwerking met het media monitoring platform Ammco een goedkopere abonnementsformule uit. Elke organisatie, erkend en/of gesubsidieerd binnen het Vlaams decreet jeugd- en kinderrechtenbeleid, kan daarop intekenen. Met Ammco kan je handig een overzicht bewaren over de vermeldingen van je organisatie, woordvoerders of gekozen onderwerpen. 

Wat houdt zo'n abonnement in? 

 • Een abonnementsprijs van 100 euro per jaar. Inclusief maandelijkse rapporten, zoekfunctie, analyse en persoverzicht van je vermeldingen op basis van vooraf gekozen sleutelwoorden, bijvoorbeeld: de naam van je organisatie en je woordvoerder. 
 • Je krijgt elk artikel waarin jouw organisatie of gekozen sleutelwoord wordt gebruikt meteen doorgestuurd op een door jou gekozen e-mailadres, meteen downloadbaar als pdf-bestand, zonder paywall. Per artikel betaal je 3,50 euro. Bij 50 persvermeldingen betaal je dus 175 euro, bovenop je jaarlijkse abonnementskost. 
 • Introductie tot het platform en service op maat via Ammco. 

Heb je interesse in een abonnement bij Ammco om je persvermeldingen bij te houden en wil je graag contact leggen voor een eerste kennismaking met het platform, vooraleer je een abonnement afsluit? Neem dan contact met de persverantwoordelijke van De Ambrassade: Jory Maeyaert via het mailadres jory.maeyaert@ambrassade.be

Jory          Maeyaert
Jory Maeyaert
 • Coördinator ad-interim jeugdinformatie