[anysurfer.logo]
You are previewing the website. You can switch to the regular view.

Waar vind ik Europees geld voor ons project?

Waar vind ik Europees geld voor ons project?

Ik zoek geld
Europees geld

Ook op Europees niveau kan je op heel wat plaatsen geld vinden voor jouw project. We geven een overzicht van de voornaamste programma’s en mogelijkheden. Wil je helemaal mee zijn in een bepaald programma contacteer je best het nationaal agentschap  JINT of de organisatie dat verantwoordelijk is voor deze budgetten. 





Erasmus+ Jeugd

Wat: Via Erasmus+ Jeugd ondersteunt de Europese Unie internationale ontmoetingen en uitwisselingen voor en door jongeren en jeugdwerkers van jeugdorganisaties in de vrije tijd. 

Bij wie kan ik terecht: JINT

Website: Erasmus+ jeugd voor organisaties


European Solidarity Corps

Wat: Met dit programma wil de Europese Unie inzetten op solidariteit via vrijwilligerswerk of nationale
solidariteitsprojecten die bijdragen aan een solidair Europa.

Bij wie kan ik terecht: JINT

Website: European Solidarity Corps


Bel' J

Wat: Bel'J is een gezamenlijke financiering en realisatie van de Duitstalige, Franse en Vlaamse Gemeenschap.

Bij wie kan ik terecht: JINT

Website: Bel' J


Europees Sociaal Fonds

Wat: Het Europees Sociaal Fonds (ESF) beheert financiële middelen van de Europese Unie en de Vlaamse overheid. Met deze middelen wil Europa WSE (vroeger ESF Vlaanderen) Vlaamse organisaties stimuleren om de arbeidsmarkt te versterken en de werkgelegenheidsgraad te verhogen. Het fonds helpt mensen omscholen naar een nieuwe job of begeleidt hen bij het zoeken naar een eerste baan en biedt bedrijven ondersteuning bij de afstemming werk/privé en de structuur van de arbeidsorganisatie. Ook maatschappelijk kwetsbare groepen, zoals laaggeschoolden, allochtonen en personen met een arbeidshandicap, worden hierbij betrokken. 

Bij wie kan ik terecht: In Vlaanderen kan je terecht bij Europa Werk en Sociale Economie (WSE)

Website: Europees Sociaal Fonds (EFS)

European Youth Foundation

Wat: De European Youth Foundatian (EYF) is het fonds van de Raad van Europa om jeugdactiviteiten te ondersteunen. Enkel jeugdorganisaties kunnen hierop intekenen. De focus ligt binnen dit fonds op de promotie van vrede, wederzijds begrip en respect. Daarnaast ligt er ook een sterke focus op (wereld)burgerschap.

Bij wie kan ik terecht: Voor dit fonds kan je rechtsreeks bij de Raad van Europa terecht.

Website: European Youth Foundation


Bij wie kan ik terecht in mijn zoektocht naar Europese Middelen?

JINT

JINT is het Nationaal Agentschap voor Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps. JINT coördineert ook het Bel’ J programma in Vlaanderen.

VLEVA

Het Vlaams-Europees verbindingsagentschap (VLEVA) werd opgericht als brug tussen Europa en Vlaamse lokale overheden, het middenveld en de Vlaamse overheid. Omdat Europa belangrijk is voor Vlaanderen en omdat Vlaanderen belangrijk is voor Europa. VLEVA is jouw gratis wegwijzer voor vragen over Europese initiatieven en contacten en bied je informatie aan over Europese subsidies en jobs.