[anysurfer.logo]
You are previewing the website. You can switch to the regular view.

Jeugdwerk en corona: inspiratie voor jeugdwerkorganisaties en hun medewerkers

Jeugdwerk en corona: inspiratie voor jeugdwerkorganisaties en hun medewerkers

Corona en jeugdwerk

Vanaf 17 maart gingen er in heel België een hele resem corona-maatregelen van kracht. De federale overheid besliste om deze maatregelen tot en met zondag 3 mei te laten gelden. Na 3 mei beginnen we aan een nieuwe fase waarin de maatregelen om de verspreiding van het corona-virus in te dijken stelselmatig versoepeld worden.

Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor het jeugdwerk. Maar heel wat jeugdwerkorganisaties, hun medewerkers en vrijwilligers bleven niet bij de pakken zitten. Zij kwamen met creatieve oplossingen om hun werking ook in corona-tijden te laten doorgaan, weliswaar op een andere manier. Of om kinderen, jongeren en andere organisaties verder te helpen in corona-tijden.
Om enerzijds te tonen hoe straf het jeugdwerk is, hoe vindingrijk we zijn en hoe creatief we kunnen omgaan met moeilijke situaties, bundelden we enkele van deze voorbeelden hier in een artikel. Anderzijds willen we met dit artikel natuurlijk ook inspiratie bieden aan andere jeugdwerkorganisaties en hun medewerkers. Misschien kom je wel een voorbeeld tegen dat je zelf kan toepassen in je eigen jeugdwerking.  

Heb je zelf een fantastisch voorbeeld dat perfect in het rijtje zou passen? Aarzel dan zeker niet om dit te laten weten via e-mail aan Lisa De Deken (lisa.dedeken@ambrassade.be). En wie weet staat jou creatief jeugdwerkidee hier straks wel mee te pronken in het artikel. 

Je werking ombouwen en corona-proof maken

Eigen spullen of middelen aanbieden