Cultuureducatie

Waar kan ik als student een goede theatercursus volgen? Wie kan mijn kleuters zinnige dingen aanleren over en met media? Welke organisatie kan mijn museumgidsen opleiden? Het zijn vragen die we vaak horen van jeugdwerkers, cultuurhuizen, scholen of welzijnsorganisaties.

Want je wil toch dat je  kunst-, media- of erfgoedproject een succesverhaal wordt voor jouw jong (of niet zo jong) publiek. Gelukkig zijn er gespecialiseerde organisaties. 42 worden er door de Vlaamse overheid gesubsidieerd. Je vindt ze nu gebundeld in de Ambrassade-brochure ‘Vuur voor cultuur. ID-kits cultuureducatie in Vlaanderen.’

Wat valt op als je dat overzicht bekijkt? Eerst een vooral: het aanbod is breed en divers, in inhoud en aanpak. Workshops, uitstappen, voorstellingen en andere producten passeren de revue. Een vorming zoeken wordt een makkie met dit overzicht. Meer dan de helft van de organisaties werkt tegenwoordig ook met de disciplines video en fotografie. Relatief weinig specialisten daarentegen voor literatuur, erfgoed en cultuureducatie voor de allerjongsten. ‘Vuur voor cultuur’ helpt je ook deze experten te vinden.

Want dat zijn ze: experten in hun domein van de cultuureducatie. Die straffe momenten creëren met deelnemers en vrijwilligers. Partners voor al wie zijn publiek wil laten leren en ervaren in en met kunst, media en erfgoed.

Download de interactieve publicatie via slideshare of download de ingekorte, printvriendelijke pdf.