Trusty

Kinderen en jongeren vinden niet altijd hun weg in het grote aanbod aan informatie, zo bleek uit een onderzoek door het onafhankelijke onderzoeksbureau Trendwolves. Het onderzoek toont hoe 64,34% van de 2538 ondervraagde jongeren een label voor betrouwbare info nuttig zouden vinden. Straffe cijfers. En daar is dan Trusty!

De Ambrassade ontwikkelde een label dat duidelijk maakt dat jeugdinformatie op een kwaliteitsvolle manier tot stand gekomen is. Organisaties die het label gebruiken, baseren hun informatie praktijken op 7 kwaliteitsprincipes.

Word zelf Trusty!

Maakt je organisatie informatieproducten voor kinderen en jongeren? Sta jij achter de 7 Trusty-principes voor goede en betrouwbare informatie? Wil jij ook Trusty gebruiken en vermelden op je website, brochure of op ander jeugdinformatieproducten? Vraag het aan!

Trusty en bijbehorend kwaliteitskader werden ontwikkeld samen met Jong & Van Zin, Jeugd Rode Kruis, JIP JAC Plus Antwerpen, Joetz, KSJ-KSA-VKSJ, Maks! (Klasse), Mediaraven, Onderwijskiezer.be, Vereniging voor Alcohol en andere Drugproblemen.