Onze projecten

De Ambrassade beschikt over een heleboel websites, databanken en projecten om kinderen, jongeren en hun organisaties te ondersteunen.

Allesoverjeugd.be is een gloednieuwe website over de leefwereld van kinderen en jongeren. Tekst, opinie, foto, video en audio worden via 12 thema’s aan mekaar gelinkt.

Fuifpunt ondersteunt fuiforganisatoren en beleidsverantwoordelijken door het aanreiken van informatie over de organisatie van een fuif en het opzetten van een lokaal fuifbeleid.

Op zoek naar een interessante folder of website over een bepaald thema? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze website bundelt het aanbod aan jeugdinformatie en kennis over jeugdinformatie.

Jeugdlokalen.be helpt jeugdverenigingen, eigenaars van jeugdlokalen, gemeentebesturen… bij het realiseren van een veilig onderdak voor elke jeugdvereniging, aangepast aan de behoeften van kinderen en jongeren.

Jongerengids geeft betrouwbare informatie op maat van kinderen en jongeren over thema's die voor hen belangrijk zijn. Jongerengids bestaat uit een papieren gids voor 11- en 12-jarigen, die tweejaarlijks verspreid wordt, een website voor 11- tot 22-jarigen en folders voor 12-plussers die je permanent kan bestellen. Jongerengids.be geeft basisinfo en verwijst door naar andere goeie bronnen.

De Ambrassade is partner van de Europese campagne No Hate Speech. De No Hate Speech Movement is een jongerencampagne van de Raad van Europa voor online mensenrechten.

De opkamp.be is dé portaalsite voor wie op zoek is naar een kampplaats en kampinformatie. Deze site bundelt drie databanken van kampplaatsen in binnen-en buitenland. Daarnaast verzamelt deze website allerhande relevante regelgeving, tips, opmerkingen ... rond op kamp gaan. Kortom het is nuttige info voor het kamp of weekend.

Trusty is de uil die waakt over de informatie voor kinderen en jongeren. Als je Trusty ziet op een website, of folder of bij een organisatie, dan weet je dat die betrouwbare info maakt op kindermaat of jongerenmaat.

In deze databank vind je honderden methodieken, verzameld door verschillende jeugdwerkorganisaties. Onmisbaar voor een leuke en gevarieerde (kader)vormingsactiviteit!