[anysurfer.logo]

Wij roepen het jeugdwerk op om mee te betogen met de klimaatjongeren

Wij roepen het jeugdwerk op om mee te betogen met de klimaatjongeren

Jeugdwerk   |  1 MAART 2019
Betoging 15 maart

De jongeren van Youth For Climate roepen iedereen op (jong & oud) om op vrijdag 15 maart mee te komen betogen voor het klimaat. Al 8 weken op rij komen jongeren op straat. Zij nemen het heft in handen en laten hun stem horen. Met resultaat: klimaat staat meer dan ooit hoog op de beleidsagenda.

Als jongeren aan de knoppen zitten en echt gehoord willen worden, zal iedereen het geweten hebben. Dat tonen deze jongeren elke week. En wij kunnen hier alleen maar fier op zijn en hen luid toejuichen. Deze keer vragen de jongeren echt om mee te doen, mee te stappen, mee te roepen.

En dus roepen wij als De Ambrassade iedereen in het jeugdwerk op om mee te komen betogen op vrijdagmiddag 15 maart. Leg het werk neer, kom vanachter jouw bureau en ondersteun jongeren deze keer van op straat. Zodat de jongeren voelen dat het er echt toe doet, dat hun stem gehoord wordt, en dat wij samen hun stem willen versterken.

Wij zullen er zijn. Jij toch ook? 

Praktisch

  • Wanneer? 15 Maart
  • Waar? Brussel Noord (Vooruitgangstraat 76)
  • Uur? 13u30 tot 15u30, lunch vanaf 11u30 op ons kantoor (zie onder)
  • Volg de laatste updates op de Facebookpagina van Youth for Climate

Klimaatlunch

We organiseren die middag een klimaatlunch. We voeden ons met spijs, drank en food for thought om daarna allemaal samen naar de klimaatmars te trekken. Vanaf 11h30 welkom op De Ambrassade.

We starten met enkele inspirerende TED talks van oa Nele Van Hoyweghen, VN jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling bij de Vlaamse Jeugdraad, en doen een korte denkoefening olv Globelink rond klimaatbewustzijn in het jeugdwerk. We willen dit momentum grijpen om ook de discussie rond duurzaamheid en klimaat in het jeugdwerk grondig te voeren en enkele strijdpunten te formuleren. Ook indien je niet deelneemt aan de klimaatmars ben je welkom.

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht.