[anysurfer.logo]

Vraag je gratis speldoos 'Meet the parents' aan

Vraag je gratis speldoos 'Meet the parents' aan

Jeugdwerk   |  21 MEI 2019
Meet the parents

Jeugdwerk en ouders: het onderzoek

Afgelopen maand werd de tool ‘Meet the parents’ gelanceerd. Dit speels reflectie-instrument voor jeugdwerkers en vrijwilligers is het resultaat van het onderzoek jeugdwerk en ouders van het kenniscentrum gezinswetenschappen. Het onderzoek brengt de verwachtingen van ouders en hun betrokkenheid bij het jeugdwerk in kaart.

‘Meet the parents’: de tool

Deze gloednieuwe tool  werd specifiek voor en met het jeugdwerk ontwikkeld en wil jeugdwerkingen en hun begeleiders in groep laten zoeken hoe contact en communicatie met ouders te verbeteren. Via concrete situaties denk je na over je relatie met ouders. Op welke vragen bots je als begeleider of als groep? Kan en moet de jeugdwerking het anders aanpakken in de toekomst? De tool geeft richtvragen mee (bijvoorbeeld: als een kind niet genoeg medicatie mee heeft op kamp, is dat dan bewust vanuit een pedagogische visie of vanwege vergetelheid, mag je wel medicatie geven als begeleider, …).

Tricks en handvaten zetten je op weg in het zoeken naar een antwoord. Dit speels reflectie-instrument is modulair opgebouwd zodat jeugdwerkingen er op hun maat mee aan de slag kunnen gaan. 

Vraag je gratis speldoos aan

Ben je benieuwd naar het spel en wil je graag zelf uitdokteren hoe je hiermee aan de slag kan binnen je organisatie? Vraag dan een speldoos aan via dit online formulier.

Volg gratis een train-the-trainer sessie

Krijg je graag tips over hoe dit in goede banen te leiden? Er zijn enkele train-the-trainersessies:

  • 06 juni 2019, 10u-12u30, Odisee Warmoesberg 26 Brussel
  • 12 juni 2019, 10u-12u30, De Aanstokerij Naamsesteenweg 130 Leuven
  • 14 juni 2019, 10u-12u30, VDS Tarbotstraat 61F Gent
De sessies zijn gratis. Bovendien krijgt elke deelnemer een gratis exemplaar van de tool en een goodiebag mee naar huis. Graag een sessie bijwonen? Schrijf je dan in via dit online formulier.

Dit spel is gemaakt door De Aanstokerij. Het spel inkijken (met uitleg) kan ook steeds bij De Aanstokerij in Leuven. Vanaf het najaar kan je een speltrainer inhuren die het spel komt begeleiden.