[anysurfer.logo]

Vlaamse jeugdraad op expeditie werk bij wergever van het jaar DEME

Vlaamse jeugdraad op expeditie werk bij wergever van het jaar DEME

Jeugdbeleid   |  3 SEPTEMBER 2019

Sinds januari gaat De Ambrassade op zoek naar de toekomst van werk voor jongeren in het project ‘Expeditie Werk’. Eén van de expeditiepartners is de Vlaamse Jeugdraad. Deelnemende jongeren gaan binnenkort op bezoek bij niemand minder dan baggerreus DEME. DEME is al vele malen uitgeroepen tot werkgever van het jaar. 15 jongeren krijgen de kans om een blik achter de schermen te werpen van dit bedrijf in de haven van Antwerpen. Ze worden te woord gestaan door HR manager Bruno Monteyne. Vervolgens gaan ze in dialoog met een expertenpanel over de toekomst van werk. Bedoeling is dat deze jongeren zo tot meer inzichten komen over hoe de toekomst van werk er zal uitzien. Nadien vormen we samen standpunten waarmee we de beleidstoer opgaan.

Dit bedrijfsbezoek en expertenpanel kadert binnen de Expeditie Werk van de Vlaamse Jeugdraad. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij voor jongeren die zich willen engageren in dit project over de toekomst van werk. De Expeditie Werk van de Vlaamse Jeugdraad bestaat uit vier momenten: 

 1. Take off: We komen samen en leren meer over de toekomst van werk. Wat zijn de uitdagingen waar we voor staan? Wat vinden we zelf als jongeren? We bereiden het bezoek naar DEME inhoudelijk voor.

 2. Op Expeditie: Op woensdagavond 25 september zijn we te gast bij DEME. We verzamelen aan het Station Antwerpen Centraal en worden opgehaald door de personeelsbus. Eens aangekomen laten we ons inspireren door HR manager Bruno Monteyne die ons meeneemt in het toekomstverhaal van DEME. Vervolgens vuren we onze vragen af op een expertenpanel ‘future of work’.

 3. Terugkomfase: We komen woensdagavond 16 oktober nog eens samen om onze indrukken te verwerken en antwoorden te formuleren op enkele prangende vragen over de toekomst van werk.

 4. What’s after work? Op donderdagavond 28 november organiseren we een grote After Work bij SeeU in Brussel. We gaan in discussie met andere jongeren en experten en komen tot gezamenlijke standpunten over de toekomst van werk.
Meedoen?

Goesting om mee te gaan op bedrijfsbezoek? Ken je iemand die iemand kent? Stuur een mailtje naar Sara.

Sara          De Potter
Sara De Potter
 • Beleidsmedewerker werk & VN