[anysurfer.logo]

Tijdelijke maatregelen voor geattesteerde kadervormingscursussen

Tijdelijke maatregelen voor geattesteerde kadervormingscursussen

Jeugdwerk   |  8 MAART 2021

Omwille van de coronacrisis kunnen heel wat geplande cursussen animator, hoofdanimator en instructeur niet doorgaan. Daarom werden er vier tijdelijke maatregelen bepaald voor geattesteerde kadervormingscursussen.

Over welke tijdelijke maatregelen gaat het?

  • 2.2. Verlengen van de maximale trajectduur van drie jaar.
    Deelnemers die door de coronacrisis niet in staat zijn om hun traject tijdig af te ronden, krijgen een verlenging van de trajectperiode tot en met 31 december 2021. De maatregel geldt niet met terugwerkende kracht voor jongeren waarvoor de termijn van drie jaar al was afgelopen vóór 13 maart 2020.
  • 2.3  Tot 31 december 2021 vervalt de verplichting om eerst het volledige theoretische gedeelte te volgen om daarna aan de stage te mogen beginnen
    Tot en met 31 december 2021 kunnen jongeren uitzonderlijk hun stage aanvatten en afronden terwijl hun cursus nog niet afgerond is, op voorwaarde dat ze al 15 van de 50 cursusuren volbrachten. 
  • 2.4 Flexibiliteit voor corona–afwezigen
    We springen flexibel om met corona-afwezigen (zieken, quarantaine, …). Het gemiste theoretisch gedeelte kan vervangen worden door theorie uit een andere – al dan niet geattesteerde – cursus of vorming in het jeugdwerk.  
  • 2.5 Tijdelijk online organiseren van cursussessies
    Verenigingen krijgen de mogelijkheid om tijdelijk een aantal sessies van de kadervormingscursussen online te organiseren. Die online sessies kunnen ook meetellen als stage voor kandidaat-instructeurs.  

Alle tijdelijke maatregelen zullen voorlopig van toepassing zijn tot en met 31 december 2021. Behalve de maatregel voor het organiseren van online cursussen. Die geldt momenteel tot en met 18 april. Nadien zal gekeken worden of deze verlengd moet worden.

Vragen?

Jasmien beantwoordt graag jouw vragen.

Jasmien                    Schutz
Jasmien Schutz
  • Coördinator jeugdwerkondersteuning en breed jeugdbeleid