[anysurfer.logo]

Studiedag regulitis en jonge vrijwilligers

Studiedag regulitis en jonge vrijwilligers

Jeugdwerk   |  31 MEI 2022

Goede praktijken rond de aanpak van regulitis bij vrijwillig engagement van jongeren op lokaal niveau

In opdracht van het Vlaams departement van Cultuur, Jeugd en Media (CJM) werd het regulitis-project uitgerold. Het expertisecentrum sociale innovatie van de Hogeschool VIVES is hiermee aan de slag gegaan met het specifieke thema "regulitis bij vrijwillig engagement van jongeren". Enerzijds gaat hierbij de focus naar wat er al aanwezig is van goede praktijken op lokaal niveau. Anderzijds wil men inzetten op actieonderzoek door aan de slag te gaan met het lokale niveau om toe te werken rond dit specifieke thema. De Ambrassade zit mee in de klankbordgroep van het onderzoek.

Op woensdag 29 juni zal de studiedag 'regulitis en jonge vrijwilligers' plaatsvinden.

Praktisch

 • Wanneer? woensdag 29 juni 2022 van 10u00 tot 15u30
 • Waar? Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88, 1000 Brussel (op wandelafstand van treinstation Brussel-Noord).
 • Deelname is gratis, maar vooraf registreren is noodzakelijk. Aanmelden via dit formulier is mogelijk tot en met 15 juni.

Er kan apart worden geregistreerd voor het plenair gedeelte in de voormiddag en de workshops in de namiddag. Bij het aanmelden voor de workshops, wordt er gevraagd om aan te geven welke workshop de voorkeur geniet. Achteraf wordt een bevestiging gestuurd in welke workshop men effectief staat aangemeld (uiteraard wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de voorkeur van de deelnemer). Voor wie de ganse dag deelneemt wordt er bovendien een broodjeslunch aangeboden.

Programma

Tijdens het eerste dagdeel worden een aantal goede praktijken voorgesteld die al aanwezig zijn op lokaal niveau. In het tweede deel wordt de focus gelegd op de aanpak van regulitis bij vrijwillig engagement van jongeren via verschillende workshops.

10u: Onthaal
10u30: Welkomstwoord door Nele Cox (EC Sociale Innovatie, VIVES hogeschool)
10u35: Introductie door Benedicte Roose (Vlaams Departement CJM, team jeugd)
10u45: Voorstelling regulitis-onderzoek rond goede praktijken vanuit lokaal perspectief
11u30: Reflectie resultaten door De Ambrassade
12u: Broodjeslunch & netwerking
13u: Workshops Inzichtelijk aan de slag met regulitis
15u: Netwerkmoment & afsluitende drink

Voor wie?

De studiedag richt zich tot jeugdambtenaren (jeugdconsulenten), jeugd(welzijns)werkers, lokale besturen, (bestuurs)vrijwilligers, koepelorganisaties, onderzoekers, en andere actoren die zich willen verdiepen in het thema van regulitis en andere drempels bij vrijwillig engagement van jongeren, zowel buiten als binnen het reguliere jeugdwerk.

Lisa           Franken
Lisa Franken
 • Jeugdwerkondersteuner