[anysurfer.logo]

StreetSmart Play: gratis online platform vol educatieve materialen en methodes

StreetSmart Play: gratis online platform vol educatieve materialen en methodes

Jeugdwerk   |  1 OKTOBER 2019
Mobile School

Mobile School, de Leuvense vzw die al meer dan 15 jaren projecten met straatkinderen ondersteunt, gaat nu ook digitaal. Vanaf nu stellen ze alle educatieve materialen en methodes gratis digitaal ter beschikking op het online leerplatform StreetSmart Play. Met StreetSmart Play willen ze hun sociale impact exponentieel laten groeien. Door sterk in te zetten op de digitale ondersteuning wil StreetSmart de kwaliteit van het jeugdwerk versterken door jeugdwerkers aan te zetten tot meer samenwerking en co-creatie.

Een wereldwijd online leerplatform voor jeugdwerkers

StreetSmart Play is een online leerplatform waar jeugdwerkers hun werkvormen en spelen makkelijk kunnen digitaliseren en delen. Met een handig zoeksysteem kan je er terecht wanneer je op zoek bent naar een gepast spel voor je activiteit. Bovendien kan je er ook terecht om je eigen creaties te delen. De meertaligheid van het platform, gecombineerd met automatische vertaalfuncties, zorgt ervoor dat jeugdwerkers onbeperkt kunnen samenwerken en delen met collega’s wereldwijd.

Co-creatie

De waarde van het platform wordt natuurlijk grotendeels bepaald door de hoeveelheid en kwaliteit van de materialen. Mobile School geeft alvast het goede voorbeeld en is begonnen met al zijn educatieve spelen te delen op het platform. Ze vonden ondertussen ook al heel wat partners die mee op de kar sprongen. Zo begonnen o.a. De Aanstokerij (België), Streetinvest (UK), Save The Children Iasi (Roemenië), GPU UNO (Polen) en Ladies Union of Drama (Griekenland) hun populairste activiteiten te delen. StreetSmart is van en voor de community.

Neem een kijkje!

Het platform is open en gratis te consulteren. Via een simpele registratie word je deel van het delende netwerk. Je kan zowel spelen en methodieken raadplegen als er zelf toevoegen.