[anysurfer.logo]

Stemmen, seks en #MeToo, recap van 1 jaar WAT WAT

Stemmen, seks en #MeToo, recap van 1 jaar WAT WAT

Jeugdinformatie   |  1 OKTOBER 2019

Jongereninformatiemerk WAT WAT bestaat vandaag 1 jaar. Dat zijn 365 dagen waarin WAT WAT samen met 90 partners betrouwbare, niet-sturende en taboedoorbrekende informatie deelden op maat van jongeren. WAT WAT maakte de ambitie waar als hét merk voor de vragen en verhalen van jongeren van 11 tot 24 jaar. Met meer dan een half miljoen bezoeken op website watwat.be, de lancering van de eerste stemtest voor jongeren De Stem van de Jeugd (in samenwerking met DPG Media, goed voor 56.000 deelnemers) en verschillende samenwerkingen met populaire jongerenmedia maakte WAT WAT een indrukwekkende start. Benieuwd naar de topics die jongeren het voorbije jaar bezighielden?  

Wat zochten jongeren dit jaar op WAT WAT?

Verkiezingen

Het meest gelezen artikel op watwat.be is dit jaar ‘Op wie moet ik stemmen?’. Verder in de top 10 staan de vragen ‘Wanneer zijn de volgende verkiezingen?' en ‘Hoe moet ik stemmen?’. Het is geen verrassing dat dit vragen zijn waar jongeren mee zaten in een verkiezingsjaar. WAT WAT focust op de eerste keren van jongeren. Van spannende momenten als een eerste kus tot moeilijke beslissingen als studiekeuze én officiële zaken als voor het eerst gaan stemmen. Want hoe doe je dat precies? En vooral: hoe kom je te weten welke politicus het best bij je past? Meer dan 56.000 jongeren ontdekten dat via De Stem van de Jeugd, de allereerste stemtest op maat van jongeren die WAT WAT samen met DPG Media lanceerde. In de stemtest gaven 4 jonge media-gezichten op een duidelijke en vlotte manier meer uitleg bij de hete hangijzers van deze verkiezingen. De video’s kan je hier herbekijken. 

Seks

Seks was dit jaar het populairste topic op watwat.be. Gen Z is de eerste generatie die geen leven kent zonder internet en hoewel je uren kan blijven scrollen wanneer je ‘seks’ in een zoekmachine typt, zitten jongeren vandaag met heel wat dezelfde vragen over seks en relaties. WAT WAT wil taboes doorbreken en ook minder evidente topics bespreekbaar maken.
Als expert in jongereninformatie staat WAT WAT Studio Brussel bij in online reeks Flowjob waar Instagram-fenomeen Flo Windey en haar gasten open over seks praten. De vijfde aflevering komt morgen om 16u op YouTube. Jongeren die na het kijken met vragen zitten, vinden op watwat.be antwoorden op FAQ’s en een Flowjob Seks-ABC. Weet jij al wat de gloetsj is?

#MeToo

In juni werden de artikels over #MeToo in totaal meer dan 8000 keer gelezen. WAT WAT werkte die maand samen met online serie wtFOCK. Hoofdpersonage Zoë ging door een heftige periode: ze herinnerde zich niets meer na een dronken avond, vreesde dat ze verkracht was en werd later gechanteerd met naaktfoto’s. wtFOCK verwees na die zware afleveringen door naar WAT WAT. De heavy topics maakten heel wat los bij de jonge fans. Zo kwamen er die maand opvallend veel straffe verhalen over #MeToo binnen op watwat.be

Klimaat

Verder in de top 10 van meest gelezen artikels staat ‘Kan ik iets doen aan de opwarming van de aarde?’. Het is geen verrassing dat het klimaat een topic is dat leeft onder jongeren in een jaar dat volop in het teken stond van jong engagement. Jongeren wil meer doen dan spijbelen voor het klimaat en gaan op zoek naar manieren om zelf een verschil te maken.