[anysurfer.logo]

Stem voor jouw VN jongerenvertegenwoordigers

Stem voor jouw VN jongerenvertegenwoordigers

Jeugdwerk   |  12 MAART 2019

Wie vertegenwoordigt straks twee jaar lang de belangen van Vlaamse kinderen en jongeren bij de VN? Tot enkele weken terug konden jongeren tussen 18 en 30 jaar zich kandidaat stellen. Van 11 tot 18 maart 2019 kan jij meestemmen wie deze 2 nieuwe VN jongerenvertegenwoordigers voor jeugd en duurzame ontwikkeling worden.

Op 19 maart geven de 6 kandidaten hun speech op de finaleavond: Mission Transition.

Ontdek op de website van de Vlaamse Jeugdraad meer over de kandidaten en stem op jouw favoriete kandidaat. 

Stem op jouw VN kandidaat
De kleine lettertjes van het online stemmen

De kandidaat-VN-jongerenvertegenwoordigers leggen een heel parcours af om verkozen te worden. Ze dienen een kandidatuur in, verschijnen voor een jury, bereiden een speech voor én ze overleven ook een kiesweek waar jongeren voor hun vertegenwoordiger mogen kiezen. Deze online verkiezing bepaalt 25% van het resultaat. Wat moet je nog weten? Stemmen kan enkel door jongeren tussen de 15 en de 30 jaar. Stemmen is strikt persoonlijk. Per e-mailadres keuren we 1 stem goed. Onregelmatigheden in de stemprocedure worden door de jury uit de resultaten gehaald. 

Mision Transition
Benieuwd wie VN jongerenvertegenwoordiger wordt?

Kom dan op 19 maart naar Mission Transition! Jongeren en hun engagement voor een betere wereld: het is vandaag heel duidelijk aanwezig in het straatbeeld, maar eigenlijk is dit terug van nooit weggeweest. Op de avond ‘Misson Transition’ zetten we dat jong engagement nog eens extra in de kijker. Ambieer je zelf een internationale carrière? Ben jij de nieuwe Antonio Guterres (Secretaris-generaal van Verenigde Naties)? Of kom je supporteren voor 1 van de kandidaat-VN-jongerenvertegenwoordigers? Dan is deze avond iets voor jou.