[anysurfer.logo]

Stem op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Stem op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Jeugdwerk   |  9 NOVEMBER 2020

Jouw stem schudt onze ministers wakker

Doe mee aan de belangrijkste verkiezingen voor kinderen en jongeren. Ben je tussen de 12 en 30 jaar? Stem dan  vanaf 9 tot en met 22 november op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad via je smartphone met Itsme app of je identiteitskaart en eID-kaartlezer. 

Waarom is jouw stem zo belangrijk?

Er zijn 2,7 miljoen kinderen en jongeren en meer dan 100 jeugdorganisaties in Vlaanderen. De Vlaamse Jeugdraad vertegenwoordigt elk van hen, dat is immens veel. En daarom willen ze ook absoluut jouw unieke stem horen. Jouw stem maakt het verschil voor alle kinderen, jongeren en hun organisaties. Jouw keuze bepaalt hoe jeugdbeleid er de komende drie jaren zal uitzien en hoe onze beleidsmakers beslissingen zullen nemen. Samen schudden we de ministers wakker! #MijnStemTelt 

Hoe moet je stemmen op jeugdwerkadviseurs?

Voor jeugdwerkadviseurs wordt een apart systeem uitgewerkt met een online formulier. Elke erkende jeugdwerk organisatie in Vlaanderen mag éénmaal stemmen op de kandidaten jeugdwerkadviseur. Elke organisatie stemt op minimum 1 en maximum 8 kandidaten.

Stem online

Stemmen is simpel, je kan stemmen op minimum 1 en maximum 8 jongerenadviseurs en 1 prioritair thema voor de Vlaamse Jeugdraad vanaf 2021. Bevestigen doe je via je identiteitskaart en je eID-kaartlezer of de itsme app. Indien je die voor de eerste keer gebruikt, lees dan zeker even de volledige instructies door: