[anysurfer.logo]
You are previewing the website. You can switch to the regular view.

Schrijf je in voor lobbyen voor jeugdwerkers

Schrijf je in voor lobbyen voor jeugdwerkers

  |  15 OKTOBER 2024

2024, een belangrijk verkiezingsjaar - dat weten we ondertussen allemaal. In juni gingen we samen naar de stembus voor Europese, federale en regionale verkiezingen, in oktober 2024 komen de lokale verkiezingen eraan. Maar wat als de stemmen geteld zijn? Wat betekenen die resultaten, regeringsonderhandelingen en de opmaak van regeerakkoorden en beleidsplannen voor jouw organisatie en wat kan je hier nu zelf mee? 


In deze vorming kijken we samen met jou naar hoe je als jeugdwerker en jeugdorganisatie mee echt invloed kunt uitoefenen op dat beleidsproces. De stemmen zijn immers geteld, maar in de komende jaren kan je op heel wat manieren op lokaal én Vlaams niveau invloed hebben op welke keuzes er gemaakt worden. Samen met Bataljong nemen we jullie mee in de wondere wereld van de lokale meerjarenplannen, beleidsnota’s, begrotingsprocessen, parlementair werk en hoe jij daarin als organisatie echt een verschil kunt maken. We wisselen ook uit met lokale én Vlaamse beleidsmakers. Ideaal om inspiratie op te doen of je geniaal idee te komen pitchen.

Deze sessie is zowel voor lokale jeugdwerkers die hun stem willen laten horen als beleidsmedewerkers die de tips en tricks van het lobbywerk op Vlaams niveau willen leren kennen.