[anysurfer.logo]

Persbericht: Meer dan 15.600 hygiënepakketten aan het jeugdwerk ter ondersteuning van de zomerkampen

Persbericht: Meer dan 15.600 hygiënepakketten aan het jeugdwerk ter ondersteuning van de zomerkampen

Jeugdwerk   |  23 JUNI 2020

Het jeugdwerk houdt het deze zomer netter dan ooit, en dat dankzij 15.600 hygiënepakketten en extra mondmaskers. Colruyt Laagste Prijzen en minister van Jeugd Benjamin Dalle doneren gratis pakketten met handgels, mondmaskers, ... aan het jeugdwerk via De Ambrassade, de ondersteuner van het jeugdwerk in Vlaanderen en Brussel. Samen met MateriaalMagazijn en de hulp van honderden jeugdwerkvrijwilligers en lokale besturen worden de pakketten vanaf 23 juni verdeeld bij lokale jeugdorganisaties.

Om de veiligheid op kamp en tijdens de jeugdactiviteit te garanderen is heel wat extra materiaal nodig: van handgel, zeep en kuisproduct tot extra mondmaskers. Colruyt en de Vlaamse Regering schieten de jeugdwerkorganisaties nu te hulp met 15.600 hygiënepakketten. Op die manier kunnen de Vlaamse jeugdwerkorganisaties veilig op kamp. Solucious, de foodservice partner van Colruyt Group, zal zorgen voor de logistieke ondersteuning van de producten.

“Met deze donatie willen we bijdragen aan een fantastisch kamp voor elk kind"
CHRIS VAN WETTERE

"Met Colruyt Laagste Prijzen willen we onze duurzame relatie met jeugdorganisaties verder uitbouwen. Met deze donatie willen we bijdragen aan een fantastische kamp voor elk kind. Het is ook een gebaar van dankbaarheid naar jeugdverenigingen en al de vrijwilligers voor hun dagelijkse inzet."

Aldus Chris Van Wettere, algemeen directeur Colruyt Laagste Prijzen

Vrachtwagens vol handgel

De pakketten konden online besteld worden via het Materiaalmagazijn. Jeugdorganisaties kregen de mogelijkheid om maximaal 5 pakketten te bestellen per groep. Ze worden verdeeld op 13 locaties in Vlaanderen en Brussel. Een pakket bestaat uit:

 • 50 beschermende mondmasker
 • 5 flessen vloeibare zeep
 • 1 fles handontsmettingsgel van 1 liter
 • 3 dozen zakdoekjes
 • 3 keer spray met allesreiniger
 • 2 keer 275 meter papier op een rol
 • 1 grote fles allesreiniger. 
 • Elke organisatie ontvangt ook 50 extra mondmaskers. 

“Financieel heeft de crisis een grote impact op onze jeugdorganisaties. Met dit initiatief willen we hen ondersteunen"
BENJAMIN DALLE
15.600 pakketten

De vraag naar de pakketten is groot. De eerste voorraad van 10.000 pakketten was op twee uur tijd uitgeput. Ook de tweede voorraad van 5.600 pakketten is ondertussen verdeeld.

“De zomerkampen zullen er dit jaar anders uitzien door corona. Maar ze zullen daarom niet minder onvergetelijk zijn. De verschillende leidingsploegen en vrijwilligers hebben zich de afgelopen weken ingezet en vaak dubbel geplooid om dit alles op een veilige manier georganiseerd te krijgen. Financieel heeft de crisis ook een grote impact op onze jeugdorganisaties. Met de Vlaamse Regering willen we hen via dit initiatief alvast de nodige ondersteuning bieden om alles ook op een veilige manier te laten doorgaan. Het virus is immers nog niet weg,”

Aldus Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media.  

Afhaalpunten

De verdeling van de producten start vandaag op de verschillende locaties. Lokale besturen en heel wat vrijwilligers schieten daarbij te hulp. Zo organiseren vrijwilligers en lokale besturen op 13 verschillende locaties snelle afhaalsystemen of zelfs drive-ins om de hygiënepakketten efficiënt te verdelen. In de volgende steden zullen afhaalpunten opgezet worden: Antwerpen (Borgerhout), Asse, Bekkevoort, Brugge, Etterbeek, Hasselt, Kortrijk, Lommel, Mechelen, Oostakker, Sint-Niklaas, Westmalle, Wetteren. 

Met z’n allen voor een sterke jeugdwerkzomer

Dat de jeugdsector zich in de voorbije maanden bijzonder flexibel en creatief heeft opgesteld is ondertussen geen nieuws meer. Op vrijdag 22 mei werd groen licht gegeven aan de jeugdwerkzomer. Enkele weken later, op 8 juni, konden jeugdorganisaties hun werking terug opstarten. Sindsdien wordt er bij lokale groepen, speelpleinen, cultuureducatieve jeugdorganisaties en vakantieorganisaties druk gewerkt om kampen en jeugdactiviteiten veilig en verantwoord te organiseren, binnen het kader van De Jeugdwerkregels die door De Ambrassade, het jeugdwerk, medische experts en minister Dalle werden opgesteld. 

“Deze steun zorgt ervoor dat jeugdorganisaties kunnen focussen op meer dan 1 miljoen kinderen en jongeren de jeugdwerkzomer van hun dromen geven"
EVA VEREECKE

“Het nieuws dat de jeugdwerkzomer door kon gaan was geweldig, maar nadien zijn het alle vrijwilligers, begeleiding en organisatoren die met de Jeugdwerkregels aan de slag zijn gegaan. Zij hebben ervoor gezorgd dat we deze zomer veilig en verantwoord op kamp kunnen gaan. De ondersteuning van Colruyt en de Vlaamse Overheid betekent ook ademruimte voor organisatoren van jeugdactiviteiten en zomerkampen. Deze steun in de vorm van meer dan 15.000 liter handgel, ontelbare mondmaskers en alle andere hygiëneproducten zorgen ervoor dat jeugdorganisaties nu kunnen focussen op waar het echt om draait: meer dan 1 miljoen kinderen en jongeren de jeugdwerkzomer van hun dromen geven.”

Aldus Eva Vereecke, directeur van De Ambrassade.

Contact

Voor persvragen over de jeugdwerkzomer kan je terecht bij: 

 • Jory Maeyaert (0496 41 61 97) – jory.maeyaert@ambrassade.be
 • Tom Demeyer, woordvoerder Benjamin Dalle (0472 84 15 99)
Voor persvragen over Colruyt kan je terecht bij: 

 • Yana Morren (0479 72 29 10) – yana.morren@colruyt.be  

Jory          Maeyaert
Jory Maeyaert
 • Pers- en communicatiemedewerker