[anysurfer.logo]

Overlegcomite 14 april: wat werd er beslist over het jeugdwerk?

Overlegcomite 14 april: wat werd er beslist over het jeugdwerk?

Jeugdwerk   |  20 APRIL 2021

Het was een uitgebreid overlegcomité waar veel aan bod kwam. We focussen hier heel kort op de zaken die er vooral uitspringen om kinderen en jongeren meer ademruimte te kunnen geven én die heel belangrijk zijn voor het jeugdwerk.

  • Vanaf maandag 19 april vervalt het reisverbod, al blijven er regels over quarantaine en testing.

  • Vanaf maandag 19 april herneemt het onderwijs opnieuw zoals voor de paaspauze (met 1 dag buitenschoolse activiteiten > nog niet volledig duidelijk wat dit inhoudt).

  • Vanaf maandag 26 april kunnen we buiten opnieuw met 10 personen samen komen in plaats van met 4. We communiceren begin deze week nog wat dit zal betekenen voor activiteiten met 18+. Er gaan ook proefprojecten van start voor evenementen.
De onderstaande maatregelen zijn voorwaardelijk van de status van de ziekenhuizen en vaccinatiegraad:

  • Vanaf zaterdag 8 mei vervalt de avondklok en wordt deze vervangen door een samenscholingsverbod met specifieke condities vanaf middernacht.

  • Vanaf zaterdag 8 mei kunnen terrassen open gaan van horeca, dit is in het bijzonder belangrijk voor jeugdhuizen en ander jeugdwerk met horecamogelijkheden. Ook buitenevenementen tot 50 personen zouden dan kunnen. Ook hiervoor: We zoeken dit met de betrokkenen verder uit.

  • Er werd ook gesproken over het aanpassen van de groepsgrootte van georganiseerde activiteiten voor kinderen en jongeren vanaf 8 mei. We gaan uiteraard samen vanaf het kan voor maximale ademruimte voor kinderen en jongeren, nu en met de zomer in het vooruitzicht en we houden en brengen jullie snel op de hoogte.

  • Verder blijven de regels voor jeugdwerk voorlopig hetzelfde, dus uiteraard ook voor deze laatste dagen van de paasvakantie. Andere toekomstplannen, o.a. waar naar verwezen werd voor jeugd, werken we de volgende weken met het jeugdwerk concreter uit.
Heb je nog een vraag over Corona? Stuur een mailtje naar corona@ambrassade.be.