[anysurfer.logo]

OPROEP: Wil jij een gratis cameraploeg op jouw speelplein, kamp of activiteit?

OPROEP: Wil jij een gratis cameraploeg op jouw speelplein, kamp of activiteit?

Jeugdwerk   |  29 JUNI 2020

Ravage, de vrijwilligersploeg van Mediaraven staat ook deze zomer te popelen om de unieke jeugdwerkzomer van 2020 in beeld te brengen.
Dit jaar willen we met Jeugdwerk Zomert graag focussen op hoe het jeugdwerk zijn kampen, speelpleinen, dagactiviteiten, workshops, vakanties, jeugdhuizen, … toch laat draaien tijdens een jaar waar Corona al heel wat roet in het eten gooide. Ravage trekt er in de week van 27 juli op uit om de jeugdwerkzomer van 2020 in beeld te brengen.

Natuurlijk zal de filmploeg van Ravage de jeugdwerkregels opvolgen en toepassen tijdens het bezoeken van kampen, activiteiten en speelpleinen. Daarbij zullen zij rekening houden met o.a. volgende zaken: 

  • Social Disctancing - afstand van 1,5 meter garanderen (bv. filmmateriaal gebruiken waardoor ze de social disctancing-regels kunnen volgen. Zoals drones, geluidsstok, …)
  • Het dragen van mondmaskers 
  • Enkel filmen in de buitenlucht
  • Extra aandacht voor handhygiëne
  • Contactlogboek bijhouden waarin alle locaties worden bijgehouden, maar ook de personen die geïnterviewd werden genoteerd worden. Natuurlijk zal ook het kamp of de activiteit waar Ravage langs komt in hun contactlogboek moeten bijhouden dat de vrijwilligersploeg van Ravage langskwam als externe op de kampplaats of het terrein. 

We weten dat we in de jeugdwerkregels en zomerplannen aanraden om geen externen te ontvangen. Het leek ons toch belangrijk om de jeugdwerkzomer van 2020, die ongetwijfeld uniek zal zijn, in beeld te brengen. Een kans om de veerkracht van jeugdwerk met trots te tonen.
Daarom besloten we om deze oproep te lanceren, i.s.m. Mediaraven. We brengen in beeld waarom het zo belangrijk is dat de jeugdwerkzomer is doorgegaan. Waarom kinderen en jongeren nood hebben aan jeugdwerk en hoe sterk en flexibel het jeugdwerk is omgegaan met de jeugdwerkregels en zomerplannen.

Mogelijks zal er ook een fotograaf worden meegestuurd die foto’s neemt tijdens dat de filmploeg van Ravage aan het werk is. Deze foto’s zullen gebruikt worden in de nieuwe editie van het Ambras Magazine van De Ambrassade.

Je leest het: we willen tonen wat voor een straffe zomer we op poten kunnen zetten, zelfs in 2020! Natuurlijk willen we jullie ook gewoon de kans geven om gratis en voor niets een leuk filmpje te laten maken van je speelplein, dagaanbod of kamp. Niet alleen zal het gedeeld worden op onze eigen Social Media en website van De Ambrassade, ook Mediaraven zal de beelden mee delen. Je kan het filmpje van jouw zomeraanbod, dat Ravage er ongetwijfeld fantastisch zal doen uitzien, nadien uiteraard ook zelf inzetten in je eigen communicatie. 

Denk je dus aan een kamp, vakantie, dagaanbod, speelplein, jeugdhuis-activiteit, … waar de ploeg van Ravage tijdens de week van 27 juli – 2 augustus langs mag komen om te filmen? Wil jij jouw speelplein of vakantie graag laten shinen? Dit is de kans om jouw evenement in beeld te brengen, gratis en voor niets!
Vul onderstaand formulier dan zeker in tegen vrijdag 3/7/2020, 10u.
We nemen na de deadline contact met je op om te laten weten of Ravage al dan niet langskomt tijdens je aanbod. 

Opgelet: als je een activiteit of kamp van een lokale vereniging ingeeft in het formulier, moet je wel weten of de vrijwilligers die het kamp of de activiteit organiseren het zien zitten om de Ravage ploeg in deze Corona-tijden te ontvangen.