[anysurfer.logo]

Jouw workshop op Fourage?

Jouw workshop op Fourage?

Jeugdwerk   |  28 OKTOBER 2021
Verspreid de expertise van jouw jeugdwerkorganisatie op ons groot vormingsevenement - Fourage - vrijdag 11 en zaterdag 12 februari 2022.
Op vrijdag 11 en zaterdag 12 februari 2022 organiseren we opnieuw Fourage. Twee dagen vol relevante workshops voor vrijwilligers en beroepskrachten in het jeugdwerk.

Het evenement zal deze keer in Leuven plaatsvinden. We trekken naar de Maakleerplek en doen beroep op verschillende workshopslocaties in de nabije omgeving. 

Vorig jaar werkten we omwille van de coronamaatregelen een concept uit waarbij Fourage zou doorgaan op 40 verschillende locaties verspreid over Antwerpen, Brussel, Leuven, Mechelen en Gent. Helaas kon deze editie niet doorgaan omwille van een verstrenging van de maatregelen. Dit jaar kiezen we toch opnieuw voor 1 centrale plek. We hebben dit bevraagd bij iedereen die vorig jaar was ingeschreven en 75 procent van de respondenten antwoordden dat ze 1 plek verkozen boven het concept dat we vorig jaar uitwerkten. 

Wat we wél willen behouden is het idee om alle workshops uit het jeugdwerk te laten komen. We zijn er rotsvast van overtuigd dat er ongelooflijk veel expertise zit in jullie organisaties. Met Fourage bieden we jullie dan ook graag een podium aan om deze expertise te delen met al jullie collega’s in het brede jeugdwerkveld.  

Fourage 2020

Meedoen? 

Concreet zijn we op zoek naar minstens 32 organisaties die een workshops willen geven van 2,5 uur aan enthousiaste collega jeugdwerkers. Ben je getriggerd door het idee van deze Fourage? Kandidaat stellen kan tot en met zondag 14/11! 

Volg dit stappenplan: 

 • Hoera, ik ben enthousiast! Ik ga op zoek naar meer enthousiastelingen binnen mijn organisatie. De workshops mogen zowel door beroepskrachten als vrijwilligers gegeven worden. 
 • We denken na over de inhoud van onze workshop. Over welke expertise beschikken we die interessant kan zijn voor andere jeugdwerkers (zowel beroepskrachten als vrijwilligers). Geen inspiratie? Geen probleem! Neem een kijkje op deze lijst met thema’s die populair waren tijdens de vorige edities van Fourage
 • Zou je normaal gezien vorig jaar op Fourage een workshop geven? Dan mag je zeker dezelfde workshop indienen aangezien we vorig jaar het evenement annuleerden omwille van de corona-maatregelen. Bekijk het overzicht van de workshops die vorig jaar geprogrammeerd stonden. 
 • Heb je de vorige stappen doorlopen? Vul dan dit online formulier in tot en met zondag 14/11. De collega’s van team Jeugdwerk bij De Ambrassade leggen samen de puzzel en nemen eventueel contact met jullie op als we bijkomende vragen hebben. Wil je graag een workshop indienen, maar heb je nog vragen of weet je niet goed of het thema wel helemaal is wat we zoeken? Aarzel niet om een mailtje te sturen naar jasmien.schutz@ambrassade.be en we bekijken samen jouw vraag. 
 • Iedereen wordt op de hoogte gebracht van de uiteindelijke planning. Als jullie organisatie effectief een workshop zal geven op Fourage 2022, bezorgen jullie ons een tekstje over de inhoud van de workshop en een korte biografie van de sessiegevers. Zo kunnen we onze website helemaal klaarmaken met alle juiste info voor de stroom aan Fourage-deelnemers! 
 • 6 december: het volledige programma van Fourage staat online op de website van De Ambrassade. Met alle inhouden van de workshops. 
 • 8 december: de inschrijvingen voor Fourage 2022 gaan open.

Wat wordt er exact verwacht? 

 1. Jullie geven een workshop van 2,5 uur (inclusief een pauze).
 2. Jullie stellen jullie jeugdwerkorganisatie voor in een kwartier. De manier waarop beslissen jullie zelf. 
 3. Alle workshops gaan door op één van de volgende momenten in en rond de Maakleerplek in Leuven: 
 • Vrijdag 11 februari van 10u30 tot 13u 
 • Vrijdag 11 februari van 14u tot 16u30 
 • Zaterdag 12 februari van 10u30 tot 13u 
 • Zaterdag 12 februari van 14u tot 16u30 

Fourage 2020

Wat krijg je in de plaats? 

Inhoudelijk 

In de 2,5 uur die jullie krijgen om een workshop te geven, krijgen jullie een kwartier tijd om jullie organisatie voor te stellen aan de deelnemers. Hoe jullie dat doen, kiezen jullie helemaal zelf. 

Daarnaast krijgen de workshops die op Fourage geprogrammeerd staan steeds veel zichtbaarheid in het jeugdwerk. Vormingsmedewerkers gebruiken dit overzicht vaak om nadien zelf een workshop uit het aanbod te programmeren. Misschien krijgen jullie achteraf dus vragen om jullie workshop ook op andere plekken te geven. 

Financieel 

Voor elke workshop krijgen jullie 150 euro. Als jullie btw plichtig zijn, is dit inclusief btw. Met dit bedrag kunnen jullie eventueel de workshopgever(s) vergoeden. 

Iets anders doen op Fourage? 

Fourage is meer dan enkel workshops! Heb je een tof project dat je wilt delen met de wereld? Wil je graag een publicatie aanbieden aan andere jeugdwerkers? Wil je input rond een bepaald thema? Er is heel veel mogelijk! Stuur een mailtje naar jasmien.schutz@ambrassade.be en we bekijken samen waar jouw idee past in de Fourage-puzzel! 

Jasmien          Schutz
Jasmien Schutz
 • Medewerker Jeugdwerkondersteuning

Gerelateerde evenementen