[anysurfer.logo]

Leernetwerk diversiteit 14 mei: sociale uitsluiting

Leernetwerk diversiteit 14 mei: sociale uitsluiting

Jeugdwerk   |  3 MEI 2019

Ondanks alle inspanningen toch stijgt al enkele jaren de groep kinderen en jongeren die opgroeien in armoede. En dit wordt zichtbaarder in de samenleving. Organisaties waar mensen in armoede het woord nemen, vragen al een ruime tijd aandacht voor het stijgende aantal jongeren dat noodgedwongen een nacht moet doorbrengen op de zetel bij vrienden of familie
Een fenomeen dat zich al enkele jaren voordeed in de stedelijke gebieden maar nu blijkt uit recent onderzoek dat ook in meer landelijke gemeenten dit fenomeen toeneemt. 1/3 van de mensen die geen dak boven het hoofd heeft, is minderjarigen. Deze alarmerende cijfers kunnen ons als jeugdwerker niet ongeroerd laten.

Vanuit de kracht van onze DNA willen we ons steentje bijdragen waar kan. Daarom zullen we met het leernetwerk diversiteit nadenken over hoe we dat kunnen doen, maar zullen we eerst genoeg inspiratie opdoen uit goede voorbeelden, en kennis vergaren over dak- en thuisloosheid bij jongeren. 

Programma

In de voormiddag worden we geïnspireerd door een Keynote van het kinderrechtencommissariaat, worden we meegenomen in de werking van Netwerk voor Armoede door Licorice Leroy en luisteren we naar een salongesprek met boeiende deelnemers. 

In de namiddag kan je kiezen tussen verschillende workshops. 

Wil je het volledige programma bekijken? En wil je ook inschrijven? Klik dan zeker door!