[anysurfer.logo]

Lees alles over de noodprocedure

Lees alles over de noodprocedure

Jeugdwerk   |  24 JUNI 2021

Wat moet je doen als er een deelnemer of begeleider op je activiteit of aanbod ziek wordt deze zomer?
Het antwoord daarop vind je in de noodprocedure. 

We probeerden in deze procedure zoveel mogelijk antwoorden te voorzien, zodat het duidelijk is wat je moet doen in geval van een besmetting. Bij het opstellen van deze noodprocedure was het belangrijk de zomer zo veilig en verantwoord te maken, maar tegelijkertijd vrij jeugdwerk te kunnen organiseren met z'n allen voor zoveel mogelijk kinderen en jongeren.

Samen met de virologen, ons departement en kabinet hebben we gezocht naar de juiste balans tussen kinderen naar huis sturen, laten testen, gericht besmettingen opsporen en activiteiten veilig laten verder lopen. Natuurlijk kan een lokaal bestuur steeds strengere regelgeving opleggen, maar dit is dus wel ons afgesproken werkkader voor de bubbels van 100/200 tijdens de zomer van 2021. Je zal merken dat we ook aandacht blijven houden voor de draagkracht en mogelijkheden van elke organisatie en activiteit én dat de hygiëne, ventilatie en contactmaatregelen zeer belangrijk blijven. We vragen bij de uitwerking van jullie communicatie en procedures ook extra aandacht voor deze Noot: Houd ook buiten de slaapgroep of eetgroep rekening met intensieve contacten van de 'indexpersoon'.

We verzamelden de noodprocedure en de nodige bijlagen en stappenplannen op één pagina op de jeugdwerkzomer website. Op de pagina vind je naast de stappenplannen heel wat belangrijke aandachtspunten, visuele uitwerkingen, ondersteunende documenten, modelbrieven, terminologie, veelgestelde vragen en andere ondersteuning. Lees deze zeker goed door.

Als je toch nog vragen zou hebben, stuur deze door naar corona@ambrassade.be.

Opgelet: heb je een koepel of organisatie waar je als lokale groep of afdeling met je vragen terecht kan? Ga dan aankloppen bij je koepel.

Daarnaast organiseren we een webinar specifiek over de noodprocedure op maandag 28/6 tussen 11u en 13u. Ook hier geldt: dit webinar is enkel bedoeld voor organisaties en koepels, niet voor lokale groepen of afdelingen.
Heb je geen koepel of organisatie? Dan zijn je vragen welkom bij ons. Als je al een uitnodiging/link kreeg voor het webinar, hoef je je niet in te schrijven. Als je die niet kreeg, kan je je hieronder inschrijven en ontvang je de link vlak voor het webinar.