[anysurfer.logo]

Gratis boek 'Positieve identiteitsontwikkeling met moslimjongeren'

Gratis boek 'Positieve identiteitsontwikkeling met moslimjongeren'

Jeugdwerk   |  2 MAART 2020

Gratis handboek voor eerstelijnswerkers: Positieve identiteitsontwikkeling met moslimjongeren

Als jeugdwerker in deze superdiverse samenleving sta je vaak tussen de zeer uiteenlopende overtuigingen van de jongeren in je groep, en de maatschappelijke druk om hen "op het juiste pad" te houden. Dit kan leiden tot handelingsverlegenheid of net handelingsdwang.

Dit handboek begeleidt je om jouw eigen positie te bevragen. Het boek biedt visie en praktische werkvormen om met thema’s als fundamentalisme, kruispuntdenken, subculturen, geloofsopstellingen, polarisering, etc. om te gaan.

Het boek is gericht op eerstelijnswerkers in alle soorten groepen, niet enkel moslimjongeren. Het is een leidraad voor iedereen die een stapje achteruit wil zetten om na te denken over levensbeschouwelijke diversiteit en de eigen positie daarin.

Interesse?

Motief biedt vorming op maat over deze thema’s en verspreidt bovendien 40 gratis exemplaren van het handboek binnen het Vlaamse jeugdwerk. Stuur een mailtje naar info@motief.org met een korte toelichting waarom jouw organisatie gebaat is bij dit handboek. In april worden de handboeken verdeeld.