[anysurfer.logo]

Sterk onderzoek voor een straffe beleidsnota? Leer het op het ondersteuningstraject

Sterk onderzoek voor een straffe beleidsnota? Leer het op het ondersteuningstraject

Jeugdwerk   |  30 SEPTEMBER 2019

Hulp nodig bij het schrijven van je nieuwe beleidsnota 2022-2025? Dan ben je aan het goed adres! Van september 2019 tot aan de deadline van indienen in december 2020 organiseren we 7 vormingen en 1 consultatie moment. Deze 7 vormingen volgen de verschillende fases die je zal doorlopen in jouw beleidsplanningstraject.

Het volgende moment op de planning gaat door op donderdag 17 oktober. We focussen dan op het bevragen van je stakeholders en doelgroepen. Want zonder het verzamelen van hun input kan je geen straffe beleidsnota schrijven. 

VORMING FASE 3: ONDERZOEK

Een goede beleidsnota vormgeven vertrekt vanuit een sterke omgevingsanalyse en bevraging van je stakeholders en doelgroepen. In de vorming van 17/10 leren we je hoe je goede onderzoekshouding kan innemen, de juiste onderzoeksvragen kan stellen en waar je goede bronnen vind om jouw analyse op te baseren. We geven ook enkele analyse instrumenten mee die je in latere fases kan gebruiken en geven voorbeelden van hoe je het profiel van jouw organisatie kan schetsen. 

Kan je wel wat ondersteuning gebruiken voor je aan jouw onderzoek begint?