[anysurfer.logo]

Denk aan de jeugd bij lokale verkiezingen

Denk aan de jeugd bij lokale verkiezingen

Jeugdwerk   |  20 JUNI 2018

Denk aan de jeugd als je gaat stemmen, dan doen wij de rest

Jongeren zonder stemrecht willen ook invloed uitoefenen op politici                                           
“Jongeren zijn volwaardige burgers die iets te zeggen willen hebben op politiek vlak"

Jongeren en jeugdbewegingen roepen volwassenen op om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van oktober te denken aan de jeugd. Die oproep doen ze in een boodschap van algemeen nut die vanaf maandag 18 juni te zien is op televisiezender Eén. “Jongeren zijn volwaardige burgers die iets te zeggen willen hebben op politiek vlak,” zegt Hans Cools, beleidsmedewerker bij De Ambrassade. “Alleen hebben velen nog geen stemrecht en hangen ze af van de stemmen van oudere volwassenen.”

Waar jongeren dan wakker van liggen? Onderwijs, goed in je vel en diversiteit, zo blijkt uit een rondvraag van de Vlaamse Jeugdraad. “Door volwassenen op te roepen om ook aan de jeugd te denken, willen jongeren een invloed hebben op de beleidsplanning van politici. De jeugd is nu eenmaal onze toekomst,” zegt Hans nog.

Het filmpje kwam tot stand door een samenwerking tussen de acht erkende jeugdbewegingen, De Ambrassade en de Vereniging Vlaamse jeugddiensten (VVJ). De Kleine Man van De Ideale Wereld vertolkte de stem van de jeugd. Het blijft ook niet bij dat ene filmpje. Debattle, het project rond de gemeenteraadsverkiezingen dat werd opgezet door het VVJ en De Ambrassade, organiseert in het laatste weekend van september in maar liefst 120 gemeentes een debat tussen jongeren en politici.

Voor meer informatie over Debattle kan je bij Hans terecht of www.debattle.be