[anysurfer.logo]

De Wamste Week vlamt tegen kansarmoede

De Wamste Week vlamt tegen kansarmoede

Jeugdwerk   |  28 JUNI 2022
“"Kansarmoede is vaak een verdoken probleem, zowel bij jong als oud. De Warmste Week wil er zijn voor iedereen, dus de deur voor projecten van jeugdorganisaties, scholen, socio-culturele en welzijnsorganisaties en lokale verenigingen staat wagenwijd open."

En wij vlammen mee!

Kansarmoede. Dat is het centrale thema van De Warmste Week 2022. 1 op 8 Vlamingen wordt geboren in kansarmoede. En dat is veel. Daarom zal VRT dit jaar met z'n allen vlammen tegen kansarmoede. De Warmste Week wil het thema zichtbaar en bespreekbaar maken en opnieuw geld inzamelen voor het DWW Fonds. Non-profitorganisaties kunnen projecten rond kansarmoede indienen bij het fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. De geselecteerde projecten steunen kan met acties dit najaar, tot en met de week voor kerst.

Projecten indienen kan vanaf nu

Kansarmoede beperkt mensen in hun kansen om op een volwaardige manier deel te nemen aan onze samenleving. Thuis, op school, op het werk maar ook bij de dokter of in de sportclub. Wie in kansarmoede leeft, heeft het een stuk moeilijker. Elke dag. Daarom gaat De Warmste Week samen met de Koning Boudewijnstichting op zoek naar projecten die kansen doen keren. Non-profitorganisaties kunnen vanaf nu projecten rond het thema kansarmoede indienen bij het DWW Fonds van de Koning Boudewijnstichting. Via dit fonds zal De Warmste Week concrete projecten selecteren en ondersteunen. Denk aan een vereniging die laptops uitdeelt, huiswerkbegeleiding of een weggeefwinkel. Alle projecten die helpen om kansen te creëren, komen in aanmerking. De selectie van De Warmste Week-projecten gebeurt door een onafhankelijke jury onder leiding van onze directeur Eva.

Jullie kunnen vanaf nu tot 1 september projecten indienen. Meer info over welke projecten geselecteerd kunnen worden voor De Warmste Week, is te vinden op de website van de Koning Boudewijnstichting. ​

Warmste Jeugdwerkweekend: zet een actie op en vlam mee tegen kansarmoede

Ook dit jaar willen we natuurlijk zo veel mogelijk (lokale) jeugdwerkorganisaties en verenigingen oproepen om een actie op poten te zetten. Wil je een grote of kleine actie organiseren, registreer die dan vanaf 27 september op dewarmsteweek.be Alles kan: van koekjes bakken tot concerten organiseren, fuiven of fietsen voor het goede doel, zingen en swingen, rondjes lopen of leuke dingen verkopen.

Samen staan we sterk en we maken van vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober het Warmste Jeugdwerkweekend! Als het kan, plan je dan jouw actie in en wie weet komt Karrewiet of het Journaal wel bij jouw actie langs. Roep jullie leden, lokale groepen, afdelingen... zeker mee op om hun actie dan in te plannen! Meer info rond het Warmste Jeugdwerkweekend voorzien we vanaf september.

De rol van De Ambrassade

Met De Ambrassade zijn we opnieuw kernpartner van De Warmste Week. Ondanks het feit dat we zelf geen expert zijn in het thema kansarmoede, willen we toch een bijdrage leveren aan dit project en mee vlammen tegen kansarmoede. Dit doen we op verschillende manieren. Zo is Eva voorzitter van het DWW-fonds en zal ze er mee voor zorgen dat er een sterke jeugdige blik geworpen wordt op de projecten. Ook willen we via WADDIST en WAT WAT er mee voor zorgen dat jongeren op een correcte en niet sturende manier geïnformeerd worden over kansarmoede. En als laatste maken we ook heel het jeugdwerk warm om projecten in te dienen en acties op te zetten.

Nog extra vragen over onze samenwerking? Aarzel niet om te mailen naar Lisa Franken:

Lisa           Franken
Lisa Franken
 • Jeugdwerkondersteuner