[anysurfer.logo]

Dag(en) van de diversiteit in het jeugdwerk

Dag(en) van de diversiteit in het jeugdwerk

Jeugdbeleid   |  12 MAART 2019

Beleidsdag (29 Maart)

Het Masterplan diversiteit in/en het jeugdwerk werd vorig jaar op de Dag van de Diversiteit gelanceerd. Met dit plan willen we van het jeugdwerk een plek maken waar álle kinderen en jongeren uit Vlaanderen en Brussel, ongeacht afkomst, sociaaleconomische situatie, lichamelijk of psychisch welzijn, zich thuis voelen. Dit is een gezamenlijk engagement van de minister van Jeugd, het Departement CJM, De Ambrassade, Bataljong en de brede jeugdwerksector.

Op vrijdag 29 maart 2019 nodigen we jullie uit voor een stand van zaken over de diversiteit in het jeugdwerk. Op deze beleidsdag blikken we samen terug en kijken we vooruit. Welke stappen zijn al gezet en wat staat er nog op de planning? Hiervoor kijken we ook in jouw richting. Welke ambities heeft je organisatie op het vlak van diversiteit? Staan er bijzondere acties op de planning of worden goede praktijken sterker uitgebouwd? Laat het ons weten en we bekijken op welke manier dit in het programma aan bod kan komen.

‘Meet en Greet’ in het jeugdwerk (30 Maart)

Op zaterdag 30 maart zetten we in samenwerking met Jeugdwerk voor Allen de praktijk in the picture. Onder de noemer #diversjeugdwerk en #iedereenmee sporen we organisaties aan om een laagdrempelige activiteit op poten te zetten die een ruim en divers publiek bereikt. Alle activiteiten krijgen een plek op de website van het departement en worden opgenomen in de communicatie van Diversiteit in het Jeugdwerk. Werkt jouw organisatie aan straffe praktijken die hier sowieso een plek moeten krijgen? Laat dan zeker iets weten en organiseer ook een activiteit op 30 maart.

We bereiken met het jeugdwerk heel wat diverse jongeren maar ontmoeten elkaar slechts zelden. Op 30 maart doen we het niet alleen maar samen. We spelen samen en leren elkaar zo kennen. Er is vast wel een jeugdvereniging in jouw buurt die ook zin heeft om eens wat samen te organiseren. Geef via deze Google Form jouw idee voor zo'n ontmoeting door en laat ons weten op welke manier Jeugdwerk voor Allen jouw organisatie kan ondersteunen.

Wil je ook een ‘meet en greet’ organiseren en weet je nog niet hoe je een kwaliteitsvolle ontmoeting opzet: lees dan de visienota ‘diversiteit in/en het jeugdwerk’ vanaf pagina 24 tot 26.

Schrijf je in 

Bekijk het volledige programma en schrijf je in. Meer info op www.diversjeugdwerkvlaanderen.be  en www.jeugdwerkvoorallen.be 

Don          Pandzou
Don Pandzou
 • Beleidsmedewerker armoede en superdiversiteit