[anysurfer.logo]

Apestaartjaren 2022: de WAT WAT sessies

Apestaartjaren 2022: de WAT WAT sessies

Jeugdinformatie   |  28 APRIL 2022

Hoe bereik je online meer jongeren als kleine organisatie? Kunnen jonge influencers van de wereld een betere plek maken? Tijdens Apestaartjaren kom je er alles over te weten. WAT WAT zet daarvoor partners en jongeren op het podium. Kom je ook? 19 mei in de Bijloke in Gent.

Apestaartjaren is een studiedag van Mediaraven en Mediawijs in samenwerking met jongerenplatform WAT WAT en Link in de Kabel vzw. Na een presentatie van de onderzoeksresultaten over mediagebruik en mediabezit van Vlaamse kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar kan je kiezen tussen 3 keer 5 workshops, presentaties en panelgesprekken. 

Je krijgt inzicht in digitale kinder- en jongerencultuur, experten en jongeren geven duiding bij de cijfers van het Apestaartjarenonderzoek én tijdens verschillende workshops ga je zelf aan de slag met vernieuwende tools en methodes. Ook WAT WAT verzorgt twee keuzesessies:

De digitale leefwereld van én door jongeren (11u20-12u30)

Meer jongeren bereiken: hoe doe je dat als kleinere organisatie? Je in hun digitale leefwereld profileren door een Instagram of Tiktok-account te maken, is een start, maar dan wat? Hoe ontdek je wat aanslaat en wat net niét werkt? Door opnieuw hun leefwereld in te duiken en het hen gewoon zelf te vragen! Vlaamse Scholierenkoepel, de Aasterse Jeugdraad VONK en De Brusselse Jeugdhuizen (JHOB vzw) vertellen je in deze sessie meer over de DO’s & DONT’s van hun digitale jongerencommunicatie. 

Jonge influencers die de wereld willen veranderen (15u15-16u30)

Wie 'influencer' hoort, denkt misschien spontaan aan unboxing video's, rozewolkjesposts, hilarische TikToks en make-uptutorials. Daar hoeft het niet bij te blijven! Tijdens deze sessie geven we het woord aan jongeren die hun podium als 'influencer' gebruiken om de wereld een betere plek te maken. Moenia Ladhib (@ecossentials_), Marijne Van Boeckel (@pizzahorror), Evangeline Agape (@kriebelsessies), Merryl Njimegni (@mxxrrxxl) en Inke Gieghase (@queerperspective) leggen uit hoe en waarom ze gebruik maken van sociale media om mensen te informeren over thema's als duurzaamheid, body positivity, feminisme, mentaal welzijn, antiracisme en genderdiversiteit. 

Ben je WAT WAT partner en kom je graag naar Apestaartjaren? Vormt de inschrijvingsprijs een drempel voor je organisatie? Mail Nicolas Janssen en ontvang een kortingscode. Zo kan je deelnemen voor de helft van de prijs:

Nicolas          Janssen
Nicolas Janssen
 • Hoofdredacteur WAT WAT (vervanging Liesa)