[anysurfer.logo]

Ambrassade op dreef

Ambrassade op dreef

Jeugdwerk   |  21 MEI 2019

Als het goed is, mag het gezegd worden. De voorbije 2 weken was er sterk werk te zien op elk van onze 3 pijlers: WAT WAT, Vlaamse Jeugdraad en Jeugdwerkondersteuning. Heb je iets gemist? Niet erg, we geven je een kort overzicht.

Snackdebat WAT WAT

Snackdebat WAT WAT

5 straffe jongeren, 7 politici en een portie frituursnacks. Meer had WAT WAT niet nodig om op 13 mei een politiek debat in een snackbar te organiseren. Een Snackdebat dat VTM Nieuws en HLN bovendien livestreamden op sociale media. Het werd een debat met inhoud, weinig plaats voor gekibbel en vooral speciale aandacht voor de moedige getuigenissen van Flore (23), Sana (19), Ammar (22), Senne (20) en Rik (18). Benieuwd naar hoe de jongeren de politici verwonderden met hun persoonlijke verhalen? Herbekijk het Snackdebat en ontdek wat de politici denken over jongerenthema's als klimaat, gender en onderwijs.  

Kies Jong

#Kiesjong

Er staan belangrijke verkiezingen voor de deur. De regeringen en het beleid van morgen bepalen veel over onze toekomst, ook die van kinderen, jongeren en jeugdwerk.

De Vlaamse Jeugdraad schreef de afgelopen maanden al een lijvig memorandum en ging dit bij alle politieke partijen toelichten. Maar zo kort voor dé belangrijke dagen stippen ze een aantal belangrijke keuzes nog eens aan.

Met #KiesJong voeren we drie weken lang campagne. De Vlaamse Jeugdraad schreef ook drie brieven, aan ministers voor Onderwijs Hilde Crevits, minister voor Jeugd Sven Gatz en minister-president Geert Bourgeois. Op twee brieven kwam al een antwoord terug over het jeugd- en onderwijsbeleid van morgen. Een open brief, met een open antwoord, gericht aan de vele jongeren en jeugdwerkers.

Lees

Foto Jeugdwerktweedaagse

Jeugdwerk2daagse

We schotelden de deelnemers 14 boeiende jeugdwerk-talks voor over twee dagen, namen de tijd om in gesprek te gaan met de sprekers en met elkaar en genoten van een gezellige avond op onze Ambras-koer. 

Het was een geslaagde jeugdwerk2daagse en we keerden met een hoofd vol inspiratie en vragen huiswaarts. Was je erbij? Donderdag 23 mei komen de verslagen en presentaties online, hou onze website dus in de gaten. Was je er niet bij? Dan kan je de verslagen gerust nalezen om zo ook mee te zijn in wat de revue passeerde op de jeugdwerk2daagse.  

Als voorsmaakje kan je hiernaast al enkele foto's bekijken.