[anysurfer.logo]
You are previewing the website. You can switch to the regular view.

Wereldspelers

Wereldspelers

Kracht van Diversiteit
Wereldspelers

Als er iets is waar het jeugdwerk goed in is, dan is het kinderen en jongeren sterker maken. Het jeugdwerk is een plaats waar je onbezorgd jong mag zijn, plezier maakt, contact legt. Die sterktes willen wij inzetten voor de jonge vluchtelingen die hier een plaats vonden. 

De Ambrassade en Tumult slaan hiervoor de handen in elkaar, samen met het sterke wereldspelersnetwerk. Vanaf 2018 ligt de focus van wereldspelers op:  

  • Ondersteuning van jeugdwerkorganisaties om verbinding te leggen met jonge nieuwkomers
  • Uitwerken van een actieplan rond informatie over het vrijetijdsaanbod voor jonge nieuwkomers en hun begeleiders
  • Realiseren van beleidsaanbevelingen met betrekking tot optimaal vrijetijdsaanbod voor jonge nieuwkomers. 
 CALL TO ACTION 

 Vluchtelingen betrekken in jouw jeugdwerking? Het kan. Verwacht geen toverformule maar wel een aantal stevige handvaten. (https://www.wereldspelers.be/voor-jeugdwerkers) Ben je begeleider van jonge vluchtelingen? Het jeugdwerk wil hen met open armen ontvangen.(https://www.wereldspelers.be/voor-begeleiders) Wil je alles weten over het project wereldspelers, dat is gestart in 2016? Wil je de beleidsaanbevelingen kennen die uit het project kwamen? Lees de publicatie (online pdf van maken de publicatie wereldspeler, zie mapje) Wil je deel uitmaken van wereldspelers? Blijf op de hoogte via FB (https://www.facebook.com/jeugdwerkzondergrenzen/) of contacteer ons: