[anysurfer.logo]
You are previewing the website. You can switch to the regular view.

Project XX

Project XX

Jeugdhulp en jeugdwerk

Project XX wil jongeren uit de jeugdhulp en het jeugdwerk laten ontmoeten door twee gelijklopende trajecten op te starten met de focus op het versterken, vergroten en verbreden van netwerken en sociale vaardigheden. 

  • Met het ene traject willen we via een nauw contact met de meisjes uit de jeugdhulpvoorziening hun noden in kaart brengen en hun kansen op sociale contacten en onvergetelijke ervaringen vergroten.
  • Tijdens het andere traject willen we vanuit een kerngroep van leid(st)ers uit de Gentse leidingsgroepen een antwoord bieden op deze noden via een specifiek (vormings)aanbod en ontmoeting met het bestaande vrijetijdsaanbod in Gent. 
De dubbele X in de naam verwijst dus naar een project voor en door meisjes. Dit alles wordt in goede banen geleid door de projectverantwoordelijke, die alle partners vertegenwoordigt en de samenwerkingen begeleidt. Via een draaiboek en toolbox wil Project XX ook na afloop anderen inspireren om kwetsbare jongeren een vaste plaats te geven in de jeugdwerking.