[anysurfer.logo]

Jeugdwerkzomer: FAQ hygiënepakketten

Jeugdwerkzomer: FAQ hygiënepakketten

Corona en jeugdwerk
Het bestellen en afhalen van hygiënepakketten is afgelopen. Er zal geen nieuwe voorraad meer bijkomen.

Voor hoeveel personen is 1 hygiënepakket bedoeld?

Eén pakket is afgestemd op één bubbel van 50 personen gedurende 10 dagen. Bij je bestelling moet je dus wel even een rekensom maken. Bv:

  • een 8-daags zomerkamp met 160 mensen -> 3 hygiënepakketten
  • Een vakantiekamp met 30 mensen zonder overnachtingen dat 2 opeenvolgende weken doorgaat -> 1 hygiënepakket volstaat (je koopt nog 10 mondmaskers extra om het pakket aan te vullen)
  • Een speelpleinwerking die de hele zomer doorgaat met elke dag meer dan 50 mensen -> 5 hygiënepakketten.

Voor hoeveel dagen is 1 hygiënepakket bedoeld?

Voor een kamp van 10 dagen met een bubbel van 50 personen volstaat 1 pakket. Elk initiatief moet zelf de rekensom maken. Bestel vooral niet meer dan nodig. Extra mondmaskers kan je bv. makkelijk en vrij goedkoop aankopen. Bestel dus geen 2 pakketten als je met 2 groepen van 30 mensen een initiatief organiseert. Wees solidair zodat zo veel mogelijk initiatieven een hygiënepakket kunnen bestellen.

Wat moet ik meebrengen als ik mijn pakket(ten) kom afhalen?

  • 1 of meerdere plooiboxen of kartonnen dozen
  • Je bestelformulier. Dat krijg je in een bevestigingsmail toegestuurd.
  • Wil je ook de hygiënepakketten van organisaties uit je buurt mee ophalen? Vergeet dan hun bestelformulier niet mee te brengen.

Waarom mag ik maximum 5 pakketten bestellen?

Omdat we zo ervoor zorgen dat zoveel mogelijk jeugdwerkverenigingen de kans krijgen om minstens enkele pakketten te bestellen. De voorraad is niet eindeloos.  Ga daarom eerlijk om met het bestellen zodat iedereen een kans krijgt.

Er zijn geen pakketten meer in voorraad, ben ik nu te laat?

Als de voorraad uitgeput is dan ben je helaas te laat.  

Ik kreeg geen bevestigingsmail van mijn bestelling? 

Kijk zeker goed na of het niet in je spam terecht is gekomen. Toch nog steeds niet te vinden? Stuur ons een mailtje op pakket@ambrassade.be en we bezorgen je een nieuwe bevestigingsmail.

Ik heb een bestelling geplaatst, maar in mijn bevestiging staat geen aantal vermeld. Hoe komt dat?

Dat is jammer. Dit wil zeggen dat je ook geen hygiënepakketten hebt kunnen bestellen. Je had reeds een winkelmandje aangemaakt maar je hebt pas doorgeklikt op 'bestelling doorvoeren' op een moment dat de voorraad al op was. Ons tijdelijk bestelsysteem liet niet toe om hier rekening mee te houden. Je kreeg op het einde van je bestelprocedure hierover ook een waarschuwing. Pas vanaf het moment dat er terug pakketten vrij komen of als we nieuwe voorraad vinden, kan je opnieuw een bestelling plaatsen.   

Kan ik mijn pakket ophalen bij de Colruyt Laagste Prijzen in de buurt?

Neen. Colruyt Laagste Prijzen doneert de hygiënepakketten maar de verdeling gebeurt door vrijwilligersploegen over heel Vlaanderen. Je zal vanaf dinsdag 23 juni tot en met vrijdag 26 juni je pakket kunnen afhalen op meerdere locaties in Vlaanderen. Deze locaties worden volledig vrijwillig georganiseerd (voor en door vrijwilligers) met ondersteuning van enkele jeugdwerkorganisaties, provinciale uitleendiensten en gemeentelijke diensten. Je kan je pakket ophalen in:

Je kan de gegevens van alle locaties hier vinden: corona.materiaalmagazijn.be/locatie.

Wanneer en hoe laat moet ik mijn pakket komen afhalen?

In je bestelprocedure koos je een afhaallocatie en dagdeel op tussen dinsdag 23 en zaterdag 27 juni. Bijvoorbeeld: Lommel - De Soeverein > woensdag 24 juni, 9u > 17u. De afhaallocatie en datum kan je ook terugvinden in je bevestigingsmail, maar in sommige gevallen stond hierin enkel het startuur vermeld. Je mag je moment van afhalen zelf bepalen zolang het maar tussen deze uren gebeurt.

Je kan je afhaalmoment ook zelf nakijken met de account waarmee je jouw bestelling mee plaatste op corona.materiaalmagazijn.be/afhaalmoment.

Opgelet: in sommige afhaallocaties zijn er beperktere uren of zijn de momenten nog gewijzigd. Je kan een overzicht van alle locaties en uren ook vinden op deze pagina:  corona.materiaalmagazijn.be/locatie.

Kan ik nog wisselen van afhaalmoment? 

Nee, dit is niet meer mogelijk.

Ik wil een product bijbestellen. Kan dat?

Alle producten uit dit pakket zijn ook apart verkrijgbaar in de Colruyt Laagste Prijzen winkels. Schat je bijvoorbeeld in dat je extra handzeep nodig hebt, dan kan je dit in iedere Colruyt Laagste Prijzen winkel aankopen.

Ik wil extra pakketten aankopen. Kan dat?

Ja, je kan voor al de producten die in een pakket zitten ook terecht bij de Colruyt winkels of online bij Solucious

Kan ik mijn bestelling nog wijzigen of annuleren? 

Nee, je bestelling is al doorgegeven aan Colruyt en zal op je gekozen afhaallocatie geleverd worden. Kom het dus toch nog zeker afhalen want je kan het dan wegschenken en er een andere jeugdwerkvereniging een plezier mee doen.     

Ik wil graag mee komen helpen op 1 van de afhaalpunten om de pakketten samen te stellen en uit te delen, kan dat?

Graag. Mail naar pakket@ambrassade.be ten laatste op donderdag 18 juni 2020 en we brengen je in contact met de verantwoordelijke ter plaatse.

Ik heb een vraag die hier nog niet beantwoord is, wat nu?

Stuur een mailtje ten laatste op donderdag 18 juni naar pakket@ambrassade.be. Na donderdag 18 juni kunnen we je mailtje niet meer beantwoorden.