[anysurfer.logo]

Dit was het webinar zieke deelnemer en noodprocedure

Dit was het webinar zieke deelnemer en noodprocedure

Corona en jeugdwerk

Op 12 juni organiseerden we een webinar over het stappenplan dat organisaties moeten volgen wanneer er iemand ziek wordt. En over de permanentiesystemen en noodprocedures die organisaties uitwerken.

Het webinar bestond uit twee delen. Dit verslag dus ook. 
Wil je het webinar herbekijken? Dan kan dat! Download de videobestanden hier:

Deel 1: Het stappenplan bij zieke deelnemer

Tijdens dit deel werd het stappenplan ‘Wat moet ik doen bij een zieke deelnemer’ toegelicht. Iedereen kreeg ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

De presentatie plaatsen we niet online omdat we geen verwarring willen zaaien. Alle inhoud uit de presentatie vinden jullie terug in de bijlage ‘stappenplan zieke deelnemer’.

Zoals aangehaald tijdens het webinar werden er de laatste dagen, in overleg met onze medische experten, nog verschillende aanpassingen gedaan aan de bijlages die betrekking hebben om het stappenplan zieke deelnemer en de noodprocedure. Alle bijlages die online staan op onze website zijn aangepast. De aangepaste versies van onderstaande documenten kan je vinden op de bijlage pagina van onze jeugdwerkzomer-website.

  • Medische fiche
  • Stappenplan zieke deelnemer ( twee versies: met overnachting / zonder overnachting)
  • Flowchart 1 - 2 -  3 (twee versies: met overnachting / zonder overnachting)
  • Lijst met symptomen 

De vragen die gesteld werden tijdens het webinar werden toegevoegd aan de FAQ voor jeugdwerkorganisaties op onze website. Ze werden als laatste blok toegevoegd en kregen de naam: Stappenplan zieke deelnemer + noodprocedure.   

Deel 2: Permanentiesysteem en noodprocedure

Tijdens het tweede deel van het webinar lieten we enkele jeugdwerkorganisaties aan het woord die hun noodprocedure toelichten. Achtereenvolgens kwamen Chirojeugd Vlaanderen, Tumult, Kazou en KLJ aan bod. Bekijk de presentaties die zij gebruikten: 

We deden ook een bredere oproep naar organisaties om hun documenten rond hun permanentiesysteem en noodprocedure te delen. Al deze documenten kunnen jullie hier downloaden en gebruiken ter inspiratie.  

Ook tijdens dit deel konden er vragen gesteld worden. Al deze vragen werden, net zoals bij deel 1, opgenomen in de FAQ voor jeugdwerkorganisaties. Ze werden als laatste blok toegevoegd en kregen de naam: Stappenplan zieke deelnemer + noodprocedure.