[anysurfer.logo]

Vorming ondersteuningstraject beleidsplanning: consultatiemoment

Vorming ondersteuningstraject beleidsplanning: consultatiemoment jan

jeugdwerkondersteuning   |  14 JANUARI 2020 | 13:30-16:30

De inschrijvingen zijn afgesloten. Als je er toch nog bij wil zijn, neem dan contact op met Timmy Boutsen, zijn contactgegevens vind je onderaan deze pagina. 

Met het ondersteuningstraject beleidsplanning helpen we je bij het maken van je nieuwe beleidsnota voor de periode 2022-2025. Elke Vlaams erkende jeugdwerkvereniging moet deze beleidsnota indienen vóór 1 januari 2021. Van september 2019 tot aan de deadline van indienen in december 2020 organiseren we 7 vormingen en 1 consultatiemoment. Deze 7 vormingen volgen de verschillende fases die je zal doorlopen in jouw beleidsplanningstraject. Je kan het overzicht van de fases bekijken op onze nieuwe beleidsplanningposter die we je opstuurde in de zomer van 2019. Alle kennis die we ontwikkelen hierover kan je ook terugvinden op onze toolbox beleidsplanning. Na elke vorming zal deze toolbox voorzien worden van een verslag en de methodieken die we gebruikten. Bekijk tevens het hele overzicht van ons ondersteuningstraject beleidsplanning, want er is ook een nieuwsbrief, een uitwisselingsplatform, een lijst van freelancers om je individueel te begeleiden, een publicatie als input voor je omgevingsanalyse en een reflectietool over de agenda voor de toekomst van het jeugdwerk.


CONSULTATIEMOMENT BELEIDSPLANNING

We zitten ongeveer in de helft van onze fases van de beleidsplanning. Op dit moment kan het handig zijn om een klankbord te hebben of goede raad te krijgen van iemand die buiten jouw organisatie staat. 

Op dit consultatiemoment nodigen we verschillende ervaren coördinatoren van jeugdwerkorganisaties en procesbegeleiders uit die klaar staan om advies te geven op jouw vragen. 

We voorzien 4 panels van 2 experten waar je 30min consultatietijd kan inboeken. Ben je niet je panel aan het consulteren, dan kan je deelnemen aan de intervisie. In het totaal kunnen we op deze manier maximum 16 deelnemers een kans geven om experten te consulteren en onder elkaar uit te wisselen in de intervisie.

De panels bestaan telkens uit één ervaren coördinator van een jeugdwerkorganisator en één procesbegeleider. Je kan dus zowel inhoudelijke vragen voorleggen aan het panel, maar ook vragen die over het proces gaan, kortom, ja kan eigenlijk alles vragen. We hebben plaats voor 16 deelnemers en je kan één tijdslot van 30minuten bij een panel kiezen. Zijn er minder dan 16 deelnemers, dan zullen we de tijdslots verlengen. 

Ben je ingeschreven, dan krijg je een mailtje om je voorkeur van panel door te geven.

Dit zijn de 4 panels:

Panel A

 • Timmy Boutsen (begeleider ondersteuningstraject beleidsplanning - De Ambrassade)
 • Gerd Vertommen (Coördinator Karavaan vzw) 

Panel B

 • Line Ostyn (procesbegeleider (intern) voor de beleidsnota van De Ambrassade)
 • Niels Goovaerts (Coördinator Artforum vzw) 

Panel C

 • Joris De Bleser (De Verenigingscoach, begeleid enkele jeugdwerkorganisaties bij hun beleidsplanning)
 • Mathijs Wouters (Coördinator Globelink vzw) 

Panel D

 • Juliska Van Hauwermeiren (Solution Tree, begeleid enkele jeugdwerkorganisaties bij hun beleidsplanning)
 • Peter Bosschaert (Ex-coördinator Graffiti vzw) 

Tijdslot Duur Inhoud
13u30 ‘30 Onthaal & Opstart
14u00 ‘30 REEKS 1 INTERVISIE PANEL A PANEL B PANEL C PANEL D
14u30 ‘5 (overgang)
14u35 ‘30 REEKS 2 INTERVISIE PANEL A PANEL B PANEL C PANEL D
15u05 ‘5 (overgang)
15u10 ‘30 REEKS 3 INTERVISIE PANEL A PANEL B PANEL C PANEL D
15u40 ‘5 (overgang)
15u45 ‘30 REEKS 4 INTERVISIE PANEL A PANEL B PANEL C PANEL D
16u15 ‘15 Afronden
16u30 Einde
Timmy          Boutsen
Timmy Boutsen
 • Medewerker Jeugdwerkondersteuning