[anysurfer.logo]

Scwitch-sessie ‘De nieuwe vzw-wetgeving voor organisaties’

Scwitch-sessie ‘De nieuwe vzw-wetgeving voor organisaties’

jeugdwerkondersteuning   |  23 APRIL 2019 | 14:00-17:00

Vanaf 1 mei 2019 gaat de vernieuwde vzw-wetgeving in werking.

In deze sessie lichten we volgende zaken toe: Wat betekent de nieuwe vzw wetgeving? Wat betekent dit voor mijn organisatie? Hoe breng ik mijn organisatie in regel?
Daarnaast behandelen we ook volgende zaken: Hoe zit het nu eigenlijk met de aansprakelijkheid van leden en bestuur? Wat zijn de basisvoorwaarden voor een gezond en haalbaar vzw-beheer?

Het beheer van je organisatie vraagt best wat tijd en denkwerk. Maar maak je geen zorgen. Scwitch helpt je graag voort. Met praktische sessies, instrumenten en modeldocumenten. Indien gewenst lichten we ook de verschillen toe tussen vzw en feitelijke verenigingen, inclusief argumenten voor de keuze van een van beide vormen.

Aanpak

We lichten je de wijzigingen in de wetgeving toe aan de hand van voorbeelden en verschillen met de vorige wetgeving. Daarnaast bespreken we wat dit betekent voor de organisaties in de (socio-)culturele sector, met extra aandacht voor kunstenorganisaties. Tenslotte lichten we toe wat je moet aanpassen, en hoe je dit kan doen aan de hand van diverse tools en templates.

Begeleiding

Sarah Denoo is juriste van opleiding en werkt als legal consultant bij Scwitch na eerder enkele jaren als advocate ervaring te hebben opgedaan aan de balie in Kortrijk. Bij Scwitch beantwoordt ze juridische vragen die bij vzw’s opduiken in hun werking.  

  • De Ambrassade, Léopoldstraat, Brussel, België
  • 23 APRIL 2019 | 14:00-17:00

Gerelateerde artikelen