[anysurfer.logo]

Netwerkmoment Duurzaamheid

Netwerkmoment Duurzaamheid juni

jeugdwerkondersteuning   |  23 JUNI 2021 | 10:00-12:00

Op woensdag 23 juni verzamelen De Ambrassade, Globelink en Pulse Transitienetwerk opnieuw de Vlaamse jeugdwerkorganisaties voor een netwerkmoment over duurzaamheid. We laten één boeiende ervaringsdeskundige aan het woord en gaan met hen in gesprek. In het tweede deel neem je zelf het woord en helpen we elkaar de duurzaamheidsplannen van het jeugdwerk te realiseren. 

Programma

Tijdens deze tweede bijeenkomst van 2021 helpen we je op weg om aan het duurzaamheidsplan van je eigen organisatie te beginnen. Daarvoor laten we ons inspireren door hands-on ervaring van Johan Penson, gepokt en gemazeld in het duurzaam transformeren culturele organisaties.

 • Johan Penson is procesbegeleider in de culturele sector met een hoog duurzaamheidsgehalte. Zijn organisatie InfraCult is een netwerkorganisatie voor cultuurwerkers, individuele artiesten en organisaties die op een toekomstgerichte manier in de sector willen staan. Duurzaamheid, ecologie en volhoudbaarheid zijn daarbij de basisprincipes om cultuurwerkers en organisaties mee vooruit te helpen.

  Johan stond aan de wieg van vele duurzaamheidsinitiatieven in de culturele sector en kon op zijn voormalige werkplekken steeds duurzaamheid introduceren op het vlak van infrastructuur en in de werking.

Tijdens het netwerkmoment zullen we niet enkel de spreker aan het woord laten, we gaan ook met hem in gesprek. Wat heeft jou geprikkeld? Waar zitten nog onduidelijkheden? Waar kriebelt het? En waar kunnen we bruggen slaan?

In het tweede deel van de sessie, laten we jou de ruimte om in via twee rubrieken met de anderen in gesprek te gaan.

 • Show & tell – share your story, experience and successes.
  Wat wil jij graag tonen aan de groep? Ben je trots op een verwezenlijking – groot of klein – en wil je er de groep graag mee inspireren, dit is je kans!

 • Collective wisdom – pick the brains of your fellow youth workers.
  Wat wil jij graag voorleggen aan de hier verzamelde wijsheid? Waar loop op je op vast? Met welke kwestie zit je? Of ben je op zoek naar medestanders voor een collectieve actie? Samen weten en doen we meer!
   

Doelgroep

 • Professionals en vrijwilligers van de geprofessionaliseerde Vlaams erkende jeugdwerkorganisaties die binnen hun organisatie bezig zijn met het thema duurzaamheid.
  (Behoor je niet tot deze doelgroep, dan ben je nog steeds welkom. Je deelname blijft waardevol en verrijkend, maar ben je ervan bewust dat de focus van deze bijeenkomst ligt op het duurzaamheidsbeleid van de Vlaams erkende jeugdwerkorganisaties.) 

Deze bijeenkomst is een onderdeel van een langlopend netwerktraject met het Vlaamse jeugdwerk. We komen driemaal per jaar bij elkaar. Op basis van de uitkomst van deze bijeenkomst wordt de volgende bijeenkomst inhoudelijk vormgegeven. Deelname is gratis, maar registreren is noodzakelijk. 

Sophie          Verbrugghe
Sophie Verbrugghe
 • Beleidsmedewerker jeugdwerk
schrijf hier in
 • online

gratis, inschrijven wel verplicht

 • 23 JUNI 2021 | 10:00-12:00