[anysurfer.logo]

Netwerkmoment coördinatoren

Netwerkmoment coördinatoren sept

coördinatoren   |  24 SEPTEMBER 2021 | 12:30-16:30
schrijf hier in

De Ambrassade en Sociare slaan de handen in elkaar om leidinggevenden in het jeugdwerk jaarlijks een aantal keer met elkaar in contact te brengen. Dat doen we onder meer met de netwerkmomenten voor coördinatoren.

Als leidinggevende van een jeugdwerkorganisatie bekleed je een cruciale en unieke functie. Je komt soms voor hete vuren te staan en je moet je snel aanpassen aan en reageren op nieuwe situaties, regelgeving, enz. Uitdagend en niet altijd makkelijk.

Om jou daarbij zo goed mogelijk bij te staan krijg je tijdens het netwerkmoment coördinatoren de kans om kennis te maken met collega-leidinggevenden. We voorzien inspiratie over gezamenlijke uitdagingen, duiken in de recentste regelgeving voor werkgevers of bediscussiëren elementen van zakelijk organisatiebeleid, enz.

Het netwerkmoment coördinatoren is ook telkens gekoppeld aan een informeel netwerkmoment. Na de editie van september kan je afzakken naar Ambras Terras, waar we het nieuwe jeugdwerkjaar feestelijk inzetten. Goesting om te blijven hangen? Vergeet je dan zeker niet in te schrijven voor Ambras Terras. Dat is gratis, maar wel verplicht.  

Programma

Dit netwerkmoment staat helemaal in het teken van jullie beleidsnota’s. De nieuwe beleidsperiode staat voor de deur. In de komende maanden worden de laatste acties uit de huidige beleidsnota’s gerealiseerd. Tijd om onze blik te richten op 2022 - 2025!

 • 12u30: Broodjeslunch

 • 13u: Analyse beleidsnota's jeugdwerk

  Net zoals vier jaar geleden hebben ook wij op De Ambrassade alle beleidsnota's 2022-2025 die ingediend werden door de Vlaams erkende jeugdwerkorganisaties gelezen. Deze beleidsnota's geven goed weer waar we als sector de komende jaren naar toe zullen evolueren, waarop organisaties zullen inzetten en welke thema's belangrijk zijn. We gebruiken deze informatie voor onze eigen ondersteuning van De Ambrassade op af te stemmen, maar samen met een analyse van alle definitieve toegekende subsidiebedragen presenteren we jullie graag ook de resultaten van onze lezing. Op deze manier krijg je een overzicht van trends en evoluties in het jeugdwerklandschap.

 • 14u: Goed voorbereid naar de onderhandelingstafel voor jullie beheersovereenkomst - Luc Derijcke

  Luc Derijcke is expert in onderhandelen, bemiddelen en sociaal overleg. Luc heeft zich in zijn loopbaan steeds meer toegelegd op de thema's beïnvloedingsvaardigheden, onderhandelen en bemiddelen, zowel op academisch vlak als in concrete projecten en interventies, als trainer en in publicaties. Hij heeft ook een ruime ervaring in de sociale sector, onder meer als voorzitter van een organisatie voor personen met een beperking en van een woonzorgcentrum. Hij is gastdocent geweest rond vermelde thema's in binnen- en buitenland. Hij zal al zijn kennis rond onderhandelen doorgeven. Op die manier kan je al de tips en tricks van deze vorming meenemen naar jullie eigen onderhandeling rond jullie beheersovereenkomst over enkele maanden.

 • 16u: Nieuws vanuit Sociare en De Ambrassade

 • 16u15: Einde – samen naar Ambras Terras

Doelgroep

Leidinggevenden van:

 • organisaties die erkend en/of gesubsidieerd zijn binnen het decreet Vlaams jeugd- en kinderrechtenbeleid;
 • organisaties die WAT WAT labelpartners zijn of WAT WAT labelpartners in aanvraag;
 • organisaties actief in de deelsector jeugdwerk die lid zijn van Sociare vzw. 

Lisa           Franken
Lisa Franken
 • Jeugdwerkondersteuner
schrijf hier in
 • Sleep Well, Dambordstraat, Brussel, België

€ 20 (basistarief) - € 30 (basistarief) - € 50 (solidariteitstarief)

 • 24 SEPTEMBER 2021 | 12:30-16:30